Titluri de stat cu dobânzi neimpozabile de până la 4,75%

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a anunțat că persoanele fizice pot investi până în 31 iulie 2020 în 4 noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu scadențe la 1, 2, 3 și 5 ani, cu dobânzi de 3,5%, 4%, 4,25% și 4,75%.

Prin randamentele oferite, aceste emisiuni reprezintă o variantă de economisire avantajoasă, în condițiile în care aceste câștiguri din dobânzi nu sunt impozitate cu 10%, ca în cazul veniturilor obținute din dobânzi la depozite bancare.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • până la 31 iulie, de la unitățile Trezoreriei Statului;
  • până la 29 iulie, pentru mediul rural, iar până la 30 iulie, pentru mediul urban, prin Compania Națională Poșta Română .

Pot cumpăra aceste titluri de stat persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. În plus, a fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni de titluri de stat.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere.

Titlurile de stat lansate de MFP au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. În cazul decesului titularului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale ce le atestă calitatea.

MFP precizează că emiterea titlurilor de stat pentru populație va continua pe parcursul anului 2020, iar maturitățile pentru fiecare emisiune vor fi stabilite în funcție interesul manifestat de investitori.

Articole asemanatoare