marți, mai 18, 2021
13 C
Craiova

Titluri de stat Tezaur, la vânzare și în luna aprilie

Ministerul Finanțelor a anunțat că de azi și până în 26 aprilie 2021, persoanele fizice rezidente pot subscrie pentru titluri de stat Tezaur prin intermediul unităților Trezoreriei Statului și prin subunitățile poștale ale Poștei Române.

Dobânzile anuale oferite sunt:

  • 2,95% pentru scadența de 1 an,
  • 3,35% pentru scadența de 3 ani,
  • 3,75% pentru scadența de 5 ani.

Titlurile de stat sunt emise în forma dematerializată, au valoare nominală de 1 leu, iar dobânda anuală este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • între 1-26 aprilie 2021, de la unitățile Trezoreriei Statului;
  • între 1-22 aprilie 2021 pentru mediul rural și între 1-23 aprilie 2021 pentru mediul urban, prin unitățile Poștei Române.

Alternativa de economisire propusă de Ministerul Finanțelor este atractivă, deoarece veniturile sau câștigurile aferente sunt neimpozabile.

Deținătorii de titluri de stat Tezaur lansate în cadrul emisiunilor anterioare și care au ajuns la maturitate pot reinvesti disponibilitățile neridicate la scadență aferente acestor emisiuni anterioare prin subscrierea în cadrul emisiunilor de titluri de stat lansate în luna aprilie în cadrul Programelor de titluri de stat pentru populație Tezaur.

Ultimele stiri

Dragnea, trimis în judecată în dosarul privind ceremonia lui Donald Trump

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Liviu Dragnea - pentru două fapte de trafic de influență...

Mai multe articole din aceeasi categorie