Moț: Toate blocurile din Slatina, reabilitate termic în 4 ani

Toate blocurile din Slatina, reabilitate termic în următorii patru ani, printr-un contract-cadru, potrivit primarului municipiului, Emil Moţ. Edilul a precizat, după aprobarea proiectului de buget, că într-o primă fază vor fi reabilitate 58 de blocuri de locuinţe pentru care a fost deja realizată proiectarea, iar pentru reabilitarea termică pentru alte peste 50 de blocuri va fi organizată licitaţie pentru un contract-cadru de proiectare.

“Un obiectiv foarte important al nostru îl reprezintă anveloparea blocurilor de locuit. Şi avem în prezent în evaluare, licitaţia a început în 2019, este pe final evaluarea la acordul-cadru pentru anveloparea tuturor blocurilor din Slatina. Un acord-cadru pe patru ani de zile prin care ne propunem să anvelopăm toate blocurile rămase neanvelopate. (…) Avem proiectare pentru 58 de blocuri şi cum vom avea acordul-cadru, de îndată ce vom avea constructorii, vom da ordinul de începere. De asemenea, mai avem un contract-cadru pentru proiectare pentru 55 de blocuri”, a punctat edilul, citat de Agerpres.

Buget de 296 milioane lei

Emil Moţ a adăugat că pentru anul 2020 bugetul de investiţii şi dezvoltare al municipiului se ridică la aproximativ 129 de milioane lei, bani din care se vor finanţa lucrări de reabilitări pe zeci de străzi, exproprieri în vederea modernizării sau construirii unor artere rutiere, construirea de parcări noi, înlocuirea lifturilor vechi din blocurile de locuit, cofinanţarea proiectelor derulate cu fonduri europene, extinderea sistemului de supraveghere video, modernizarea iluminatului public, extinderea şi reabilitarea infrastructurii de învăţământ.  Bugetul total al municipiului Slatina pentru anul în curs este de 296 de milioane de lei, din care 177,2 milioane de lei reprezintă venituri proprii, 58,8 milioane provin din excedentul bugetar, iar 60,9 milioane reprezintă sume din alte surse.

Articole asemanatoare