vineri, iulie 12, 2024
37.9 C
Craiova

Toţi locuitorii din Visina au cărţi funciare! Judetul Olt este pe primul loc in tara in Programul National de Cadastru si Carte Funciara!

Locuitorii comunei Vișina și-au primit vineri extrasele de carte funciară pentru case și terenuri. Lucrările de cadastru au fost realizate gratuit, în cadrul unui program derulat la nivel național de Agenția de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Județul Olt este pe primul loc la nivel național din punct de vedere al numărului de contracte încheiate și al imobilelor recepționate în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară.

Comuna Vişina a reuşit să încheie lucrările de cadastru din cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară. Locuitorii au fost chemați de autorități să își ridice documentele de proprietate pe case, terenuri intravilane și extravilane. Pentru oamenii din Vișina, dar și pentru autoritățile locale, a fost un moment mult așteptat.

Pe lângă extrasele de carte funciară înmânate, proprietarii de case și terenuri vor beneficia și de succesiune gratuită.

„Ne bucurăm că am ajuns la finalul acestui proiect în comuna Vişina. Judeţul Olt este pe primul loc în administrare sistematică, fenomenul a devenit aici o stare de normalitate. Astăzi avem cinci unităţi administrativ-teritoriale finalizate, ceea ce înseamnă cam 80.000 de imobile dintr-un total de 186.000. Echipa de primari, echipa noastră de la Oficiu şi firmele implicate în proiect au lucrat foarte bine”, a declarat la întâlnirea de la Vişina, Radu Ştefănescu, preşedintele ANCPI.

„Ştim cu toţii ce înseamnă lucrul acesta: câţiva ani de muncă asiduă din partea administraţiei publice locale, a reprezentanţilor OCPI, din partea firmei care a executat lucrarea. Ne mândrim cu asta şi începând de astăzi vom înmâna cărţile funciare tuturor locuitorilor comunei”, a declarat Gelu Mariţa, primarul localităţii Vişina.

La eveniment a fost prezent şi Alexandru Stănescu, preşedintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaţilor şi locuitor al comunei Vişina.

„Mă bucur foarte tare să fiu la Vişina astăzi şi să aflu că aici cadastrul s-a terminat. E o acţiune foarte importantă la nivel naţional”, a spus Stănescu.

Peste două săptămâni va veni rândul locuitorilor din comuna Vădastra să intre în posesia cărţilor funciare.

 

98

de primării din Județul Olt au semnat contracte de finanțare cu Agenția Națională de Cadastru, prin care vor fi realizate cărți funciare gratuite pentru terenurile aflate în proprietate privată, în extravilan. Proiectul urmează să se deruleze între anii 2017 și 2019, suma alocată fiecărei comune fiind de 150.000 lei.

 

 

Ultimele stiri

Primarul ales Mario De Mezzo: „Echipa PNL Slatina este pregătită de astăzi să preia guvernarea locală”. Care sunt prioritățile anunțate

Liberalul Mario De Mezzo, cel care a câștigat alegerile locale din 9 iunie pentru funcția de primar al Slatinei,...

Mai multe articole din aceeasi categorie