luni, iulie 4, 2022
32.9 C
Craiova

Traian Băsescu: „Politicienii de la vârful partidelor sunt doar niște nulităţi politice”

Traian Băsescu a atacat clasa politică românească pentru modul în care a gestionat proiectul privind autonomia Ținutului Secuiesc.

„Glorioşilor! Fugiţi ca iepurii! Nimeni nu-şi asumă nimic!”, a scris pe Facebook Traian Băsescu.

Fostul președinte i-a acuzat pe politicienii din fruntea Camerei Deputaților că „au prilejuit poate cea mai neagră şi ruşinoasă zi din istoria Camerei Deputaţilor prin adoptarea tacită a legii care legalizează autonomia Ţinutului Secuiesc”.

Băsescu spune că atât liderii PSD, cât și cei ai PNL știau că se apropia termenul de adoptare tacită.

„Liderii de grupuri parlamentare au fost avertizaţi în data de, 12 Martie 2020, de Marius Paşcan că se apropie termenul de adoptare tacită” a scris Băsescu în postarea sa.

„PSD cu cinci oameni în biroul permanent și PNL-ul cu 3 oameni s-au făcut că nu aud mesajul aproape disperat al lui Marius Pașcan. Iar ce a urmat astăzi arată că politicienii de la vârful partidelor sunt doar niște nulităţi politice, care nu își asumă atitudinea politică groaznică care a prilejuit trecerea legii autonomiei ținutului secuiesc prin Camera Deputaților. Astăzi, în spațiul public s-a răsturnat căruța cu oameni politici lași, incapabili să își asume propriile fapte”, a continuat acesta.

Traian Băsescu i-a numit pe responsabilii pentru adoptarea tacită a proiectului de lege în Camera Deputaților. Acești sunt: Marcel Ciolacu, Olguța Vasilescu, Florin Iordache, Marius Budăi, Ileana Mihălcescu, Daniel Suciu și Nicolae Bănicioiu, iar de la PNL – Cristian Buican, Gabriel Pirtea și Laurențiu Leoreanu.

„O adevărată falangă USL-istă, ar trebui să demisionaţi din Birou. Ce ați făcut rămâne în istorie parlamentarismului din România. Glorioşilor!”, a încheiat fostul președinte.

Ultimele stiri

Video: 28 iulie: deschidere DEx12 Centura Slatina?

Dupa ce in luna martie a finalizat primii kilometri de drum expres din Romania – 18,5 km din Craiova...

Mai multe articole din aceeasi categorie