marți, mai 18, 2021
13 C
Craiova

Traian Berbeceanu ar putea fi numit prefect al Capitalei

Traian Berbeceanu, fostul șef al Brigazii de Combatere a Crimei Organizate Alba Iulia, ar putea fi numit prefect al Capitalei. El a fost instalat la finalul anului trecut șef de cabinet al ministrului de Interne, Marcel Vela. Fostul politist a devenit cunoscut după ce a condus ancheta împotriva unei grupări de hoți de fier vechi din Hunedoara, iar ulterior a fost arestat preventiv pentru presupuse fapte de corupție pe care le-ar fi comis in timpul anchetei.
În iunie 2016, Traian Berbeceanu a fost achitat în primă instanță pentru mai multe infracțiuni, printre care spălare de bani, luare de mită, fals în înscrisuri sub semnatură privată, sprijinire a unui grup infracțional organizat și complicitate la delapidare.

Prefectul nu știa câte cazuri de Covid-19 sunt în București

Premierul a declarat că activitatea prefectului va fi analizată, având în vedere că în cursul zilei de duminică acesta a declarat că nu cunoaște numărul de îmbolnăviri din București și nici faptul că municipiul a trecut de rata de infectare de 3 cazuri la mia de locuitori. Gheorghe Cojanu a motivat că era la cumpărături duminică și că, din acest motiv, nu a vazut bilanțul oficial al Guvernului privind numărul de îmbolnăviri, decese și rata de răspandire a noului coronavirus.

Și președintele Klaus Iohannis s-a declarat nemulțumit de atitudinea prefectului. „Este de neînţeles că, deşi am văzut o creştere a numărului de infectare la nivelul Capitalei şi era evident că această tendinţă va continua, nu a existat un plan coerent, comunicat în termeni clari, astfel încât populaţia să fie pregătită şi să ştie la ce să se aştepte. Atitudinea prefectului şi modul în care a acţionat sunt inacceptabile şi nu trebuie să rămână fără urmări”, a spus şeful statului la Palatul Cotroceni.

Clotilde Armand se bucură de numirea lui Berbeceanu

Primarul ales al Sectorului 1, Clotilde Armand, a spus că, dacă este adevărat că viitorul prefect al Capitalei va fi Traian Berbeceanu „ar fi o veste extraordinară”.

„Se aude că viitorul prefect al Capitalei va fi Traian Berbeceanu. Dacă este adevărat, ar fi o veste extraordinară pentru Bucureşti. Ani la rând această instituţie esenţială a fost condusă de incompetenţi”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Ultimele stiri

Dragnea, trimis în judecată în dosarul privind ceremonia lui Donald Trump

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Liviu Dragnea - pentru două fapte de trafic de influență...

Mai multe articole din aceeasi categorie