Breaking News

Publicatie administrata editorial de Cristi Giambasu

Traseismul nu mai este prostitutie politica! Ci normalitate!

2018 va ramane in memoria democratiei romanesti ca anul in care a reinviat traseismul politic. Si a reinviat in stil mare, ca un fenomen de “sanatate democratica” pe care orice partid ar trebui sa il practice. Ironia este evidenta. Nimeni nu mai are niciun pic de rusine sa preia parlamentari de la alte partide, nimeni nu mai are niciun fel de rusine sa plece de la propriul partid la altul in fuctie de propriul interes.

Si toate astea in numele bunastarii poporului!

Traseismul  politic parea sinonim cu prostitutia poltica. Orice politician care era ales pe listele unui partid si se ducea la un alt partid pentru functie sau bani  era vazut ca o cocota politica de catre opinia publica si chiar de multe din partide. Era o miscare care se facea cat de cat cu nuante si doar atunci cand avantajele erau foarte mari atat pentru politicianul care se “transfera”, cat si pentru partidul care-l prelua.

Astfel de miscari erau urmate de injuraturile opozitiei, ale presei, ale opiniei publice, iar scandalul devenea imens. In 2018, acestea au disparut, doar opinia publica mai stramba din nas, dar nici ea nu mai are puterea de a se revolta. A trada alegatorii care te-au dus in Parlament pentru a merge la alta formatiune politica a devenit in acest an o  normalitate.

Cel care a deschis Balul Trasesismului Politic 2018 a fost Victor Ponta, deputatul de Gorj. Dornic sa faca cat mai mult tam tam in jurul noii sale constructii politice Pro Romania, fostul premier s-a gandit ca una din cele mai bune miscari de marketing ar fi dezartarea unor prieteni de la PSD-ul lui Dragnea. Si a inceput circul.

Ponta a fost pur si simplu asaltat de fosti colegi! Pe rand, Sorin Campeanu, Nicu Banicioiu, Ioana Petrescu, Gabriela Podasca, Marilena Emilia Meirosu, Catalin Nechifor si Marius Ttus Dobre au parasit PSD cu declaratii pompoase ca merg spre ceva mai curat, mai uscat, mai fara murdarie fata de PSDragnea de care erau satui si sufocati. Desigur nu a contat nicio clipa ca erau pe lista neagra a lui Daddy si ca nu ar mai fi apucat vreun loc pe liste la urmatoarele alegeri europarlamentare sau parlamentare.

Niciun regret pentru alegatorii care ii dusesera in parlament. Nicio intentie sa isi dea  demisia din functiile pe care le au acum datorita alegatorilor PSD. Pleaca din PSD, dar isi pastreaza functiile. Alegatorii sa fie sanatosi ca i-au ales datorita calitatilor lor extraordinare in niciun caz ca au fost pe listele PSD. Ironia din nou este evidenta.

Ca iarmarocul sa fie complet, a venit si replica PSDragnea. Tradarea sa fie, dar sa o facem si noi. Dupa ce i-a infierat pe tradatorii care au trecut la Ponta, PSD-ul lui Dragnea a atacat devastator. Si-a facut si el rost de niste cocote politice. Si nu de la PNL sau USR, ci de la dusmanul de viata al social-democratilor, Traaaaaaian Basescu. PMP-ul lui Base a cedat fara lupta vreo 7 parlamentri, dupa ce presedintele partidului a declarat fara sa-l intrebe nimeni ca se va retrage din politica la finalul actualului mandat.

Iar negocierile din Parlament ale mai tuturor partidelor politice, inclusiv PNL sau USR, cu traseistii politici gata de tradare sunt la nivel maxim. Plata trebuie facuta inainte, adica cei care trec in alta barca trebuie sa primeasca inainte sa semneze noua adeziune un loc pe listele de europarlamentare din 2019, adica un salariu de mii de euro la Bruxelles, sau un loc pe listele de parlamentare din 2020, adica sute de milioane de lei vechi  salariu si alte facilitati, sau o functie la un societate de stat mega-bine-platita, sau…

Este dezarmant de  dezamăgitor modul în care populația accepta aceste mișcări, fatale pentru tara, în final, pentru ca nu se întrevăd masuri menite a ne scoate din situația în care ne aflăm. Este clar ca ne-am obisnuit sa ne plângem de mila, vezi si melodiile populare gen  “suntem saraci/plini de nevoi…”,  sa invocam divinitatea, sa pupam moaște, sa ne rugam sa ploua  sau alte obiceiuri de mult apuse in statele civilizate.

Cu acceptul populatiei, cu toate bubele astea in cap, clasa politica in Romania este din ce in ce mai anormala. Dupa legile justitiei care sunt mai mult pro-infractori decat pro-victime, dupa mormanele de bani pe cae si le-au dat atat la salarii, cat si la pensiile speciale, dupa puterea imensa acordata baronilor locali, acum politicieni au reinviat si trasesismul politic.

Tupeul, ignorarea totala a intereselor cetateanului si exploatarea a tot ce exista doar in interes personal sunt “calitatile” noului politician roman in minunatul an 2018, anul Centenarului!

 

Articole asemanatoare

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of