“Tricolorii” mici au devenit MARI! Victorie incredibila cu 4-2 in fata Angliei a jucatorilor lui Mirel Radoi! Suntem la un pas de semifinale si de Olimpiada!

Echipa nationala U21 ne face sa uitam, in aceste zile, toate nereusitele din ultimii 20 de ani din fotbalul romanesc. Jucatorii olteanului Mirel Radoi fac, pana acum, un Campionat European de vis! Dupa ce au surclasat Croatia cu 4-1, Ianis Hagi, Puscas, Florinel Coman si ceilalti au invins si Anglia dupa un meci in care milioane de romani au stat in ultimul sfert de ora paralizati de desfasurarea scorului. Am avut si noroc, dar aceasta echipa arata ceva pe care de la nationala lui Hagi nu am mai avut: tupeu si curaj! Curajul de a ataca, curajul de crede in victorie pana in ultima secunda! Suntem la un pas de semifinale si de calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo! Felicitari tuturor jucatorilor! Felcitari, Mirel Radoi, poate cel mai mai bun, modern si demn antrenor pe care l-a dat Oltenia dupa Revolutie!

Meciul de aseara de la Cesena a adus in tribune mii de romani. Credeai ca partida se desfasoara in Romania, in niciun caz in Italia. Timp de 75 de minute, am avut o echipa a Romaniei pragmatica, dar si curoajoasa! Curaj din care au venit si marile ocazii ale olteanului Ivan: sut pe coltul scurt in minutul 5, respins de portarul englez, si marea ocazie din minutul 12, cand de la 6 metri a trimis pe langa poarta din pozitie excelenta!

Englezii au dominat in repriza a doua, dar dadeau dovada de neputinta in fata apararii excelent pregatite de Radoi si dirijate de Pascanu si Nedelecearu! A venit insa minutul 75! Florinel Coman a primit mingea la 14 metri si cu un dribling, care il face clar pe Gigi Becali sa se gandeasca sa ceara 50 de milioane pe Mbappeul Romaniei, l-a culcat ca in armata pe un englez. Acesta, in disperare, l-a faultat in cadere. Penalty si Puscas a inscris din nou, ca in meciul cu Croatia, trimitandu-l pe portarul engelzilor dupa fenta si dupa seminte.

Golul care trebuia sa fie golul bucuriei miilor de romani din tribuna si a milioanelor din tara a dat insa startul unui sfert de ora dement. Englezii au egalat dupa doar 3 minute, dupa un sut la coltul lung al lui Gray. Cu totii ne gandeam cat de mare ghinion putem sa avem sa fim egalati atat de repede si sa dam cu piciorul la calificarea in semifinale si la cea la Olimpiada.

A vent insa clipa suprema, cand dupa zeci de ani s-a auzit din nou in tribune celebrul strigat: “Hagi, Hagi!” Nu a fost Gica, ci Ianis, care a primit o minge de la adversari la 20 de metri, l-a driblat pe un adversar si a tras sec, pe jos, cu stangul mostenit de la tatal sau si a facut 2-1. Gol, bucurie, sperante!

O Baba Cotoranta a ghinionului a intervenit insa din nou si le-a dat, dupa doar minut, sansa englezilor sa egaleze. Sansa pe care nu au ratat-o: Abraham a preluat pe piept o pasa lunga de un coechipier si a marcat pentru 2-2. Din nou frustrari, din nou ganduri negre ca trebuie sa batem Franta, in ultimul meci, pentru a termina pe primul loc.

Au venit insa minutele de aur ale lu Florinel Coman. Mbappe de Romania a marcat in minutul 88 un gol, norocos este adevarat, dar mai valoros decat greutatea lui in aur: sut de la 25 de metri si portarul Henderson a scapat mingea ca pe un sapun in poarta. 3-2 si miile de romani se urcau, la propriu pe garduri de fericire.

Iar ca happy-end-ul sa fie perfect, acelasi Florinel Coman a marcat in al treilea minut de prelungiri un golazzo: sut din vole, de la 25 metri, aproape de vinclul portii aceluiasi trist Henderson.

Suntem aproape calificati! Doar un scenariu horror ne-ar tine departe de semifinale si de Olimpiada!

Victorie imensa cu Anglia si numai un incredibil ghinion ne-ar putea sa ne arunce in afara calificarii in semifinale si la Olimpiada de la Tokyo 2020. Pe scurt: in semifinale si la Olimpiada se califica ocupantele celor 3 grupe de 4 echipe de la acest turneu final si echipa cu cel mai bun punctaj de pe locurile 2.

Cu o victorie sau cu un egal in ultimul meci cu Franta, terminam pe primul loc in grupa si suntem calificati. Si la o infrangere suntem calificati in mod normal.

Doar intr-o singura situatie horror am pierde calificarea: ca Germania, actualul lider cu 6 puncte din 6 in Grupa B, sa piarda ultimul meci cu Austria si, prin jocul rezultatelor, s-ar clasa pe locul 2. Datorita golaverajului mai bun fata de Romania, nemtii avand acum 9-2, noi avem 8-3, Germania ar ocupa cel mai bun loc 2.

Dar asta este un scenariu horror! Pana la el, avem o echipa care arata cu totul altfel decat tot ce a insemnat fotbalul romanesc in ultimi ani: CUROAJOASA, OFENSIVA SI CU MULT TUPEU!

HAI ROMANIA!

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu