vineri, august 19, 2022
25.6 C
Craiova

Tronsonul 2 din Craiova – Pitești, gata în iunie 2021

Premierul Ludovic Orban, însoțit de mai mulți membri ai cabinetului, a făcut azi câteva vizite de lucru la Craiova și pe șantierul Drumului expres Craiova-Pitești.

Lucian Bode, ministrul Transporturilor, s-a declarat mulțumit de lucrările la Tronsonul 2.

„Am vrut să vedem cum merg lucrurile la tronsonul doi al Drumului expres Craiova-Pitești. Suntem mulțumiți de mobilizarea antreprenorului. Sunt peste 250 de muncitori și peste 200 de utilaje în teren. Credem că în acest ritm contractul va fi onorat. Iunie 2021 – termen de predare al acestui troson, cu cele două ocolitoare, Balș și Slatina”.

Nu la fel de bine stau lucrurile la Tronsonul 1

„Sunt nemulțumit de ce se întâmplă pe Tronsonul 1. Am avut o discuție astăzi și o să continuăm discuțiile cu reprezentantul antreprenorului. Este adevărat că au existat modificări de traseu – spitalul regional și câmpul petrolier al Romgaz – dar asta nu oprește antreprenorul să se mobilizeze la maxim pe cei 7 kilometri din cei 17 ai tronsonului 1. Noi ne achităm de toate facturile”, a mai spus Bode.

Orban: Este o prioritate a Guvernului

Ludovic Orban a declarat că Drumul expres este foarte important. „Voi vei la fiecare două luni. Readuc aminte – realizarea Drumului expres Craiova – Pitești a fost gândită odată cu decizia Ford de a investi în Craiova. A fost inclusă, ca obligație a statului român, în Memorandum-ul cu compania. După plecarea noastră de la guvernare, în 2008, nu s-a făcut mai nimic. Necesitatea acestui drum e foarte mare. Este o prioritate absolută pentru guvernul pe care îl conduc”, a precizat primul-ministru.

Licitația pentru Tronsoanele 3 și 4 este întârziată de contestații. Este motivul pentru care Guvernul PNL a modificat legislația astfel încât aceste contestații să nu mai blocheze desfășurarea proiectelor.

Vizită la Ford

Membrii Guvernului au vizitat Fabrica de avioane Craiova, dar și fabrica de la Ford. Americanii s-au plâns de lipsa drumurilor și de birocrația excesivă de la trecerea frontierei. După ce a făcut și un test drive cu noul model Puma, premierul a promis că va lua măsuri, având în vedere importanța fabricii și faptul că Ford a investit 1 miliard și jumătate de euro din 2008 până azi în România, fiind pe locul doi ca exporturi. Nu în ultimul rând, s-a pus problema alinierii României la politica UE de reducere a emisiilor de carbon.

„Producția de automobile electrice sau hibride este determinată de mai mulți factori: infrastructură de stații de încărcare electrică. Or aici avem posibilitatea de a utiliza fonduri europene, pentru a dezvolta această rețea, ca să creăm un stimulent, o încurajare a trecerii pe mașini electrice”, a declarat Ludovic Orban la finalul vizitei de la fabrica Ford.

Ford are nevoie de sprijin în recrutarea forței de muncă

Nu în ultimul rând, o temă a discuților dintre premier și cei de la Ford s-a referit la forța de muncă.

„Am mai discutat că aici, la Craiova, unde rata șomajului este foarte mică, este un efort de recrutare și de pregătire a forței de muncă pentru a putea susține volumul de producție extrem de ambițios. Orice fel de susținere a autorităților în dezvoltarea învățământului dual, în îmbunătățirea legislației care să susțină acest tip de învățământ, este benefic”, a spus premierul.

Vizită-maraton, cu mai mulți miniștri

Ludovic Orban a făcut astăzi mai multe vizite în Craiova. El a fost însoțit de ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ionel-Ciucă, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Nicolae-Bode, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, ministrul Tineretului și Sportului, Marian Ionuț Stroe  și de cel al Economiei, Virgil Popescu.

Delegația a vizitat fabrica Softronic – singurul producător român de locomotive, compania de avioane Craiova, compania Ford și șantierul de la Balș.

Au luat prânzul cu militarii de la Brigada Multinațională de la Craiova.

Ultimele stiri

Perechea de dublu feminin, Elizabeta Samara/Andreea Dragoman, cucerește medalia de argint într-o ediție istorică pentru România la Campionatul European individual seniori din Munchen.

🥈 Avem și pereche vicecampioană europeană în Munchen! Felicitări, Elizabeta Samara și Andreea Dragoman! #servimpentruistorie #hairomania #tabletennis Perechea de dublu...

Mai multe articole din aceeasi categorie