luni, iulie 4, 2022
33.4 C
Craiova

Tronsonul 4 din Drumul Expres Craiova-Pitești, același constructor ca la 2 și 3

Tronsonul 4 din Drumul Expres Craiova-Pitești va avea același constructor ca Tronsoanele 2 și 3, adică o asociere de firme românești. Doar Tronsonul 1 este realizat de o companie din Italia.

În acest moment se așteaptă semnarea contractului pentru acest ultim proiect, iar primele demersuri ar putea începe în luna iulie, potrivit site-ului Companiei Naționale de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră.

Finalizarea este estimată pentru anul 2023, dacă totul merge bine. Blocajele în acest domeniu țin de birocrație, probleme legate de exproprieri sau de mediu.

Bucata de drum are 31,8 kilometri și va fi construită între limita administrativă dintre județele Olt și Argeș și intersectia cu autostrada 1 București – Pitești și va tranzita teritoriile localităților Lunca Corbului, Albota, Costești, Bradu, Suseni, Oarja.

Costul acestor 31 de kilometri este de 909.67 milioane de lei, fără TVA.

Tronsonul 4 va fi realizat de același constructor ca și 2 și 3, adică asocierea SA & PE Construct SRL – SC Spedition UMB SRL – SC Tehnostrade SRL – SC Consitrans SRL.

Guvernul a adoptat în ultima ședință două hotărâri referitoare la acest nou tronson, una din ele fiind alocarea de bani – 5,1 milioane lei – pentru exproprierea unor terenuri din Argeș.

În acest moment sunt în execuție Tronsonul 1 și 2, care are două loturi. Pentru tronsoanele 3 și 4 urmează să fie semnate contractele, lucru ce se va întâmpla în scurt timp.

Drumul expres are o lungime totală de aproximativ 121 kilometri și o valoare estimată de 3,77 miliarde de lei, fără TVA. Va fi finanțat din fonduri europene prin POIM 2014 – 2020. Este așteptat cu nerăbdare întrucât va avea 4 benzi de circulație ( 2 benzi pe sens) și va asigura legătura zonei de Sud – Vest a României la Coridorul IV Pan European.

Ultimele stiri

Video: 28 iulie: deschidere DEx12 Centura Slatina?

Dupa ce in luna martie a finalizat primii kilometri de drum expres din Romania – 18,5 km din Craiova...

Mai multe articole din aceeasi categorie