marți, ianuarie 19, 2021
-5.3 C
Craiova

Trump s-a împăcat cu vicepreședintele său

Președintele american Donald Trump și vicepreședintele Mike Pence au avut o primă întâlnire luni seară în Biroul Oval după violenţele de miercuri de la Capitoliu. Un oficial american a declarat că cei doi au avut o „conversaţie bună”.

Discuțiile dintre Trup și Pence s-au încheiat cu două concluzii: Donald Trump nu va demisiona înainte de încheierea mandatului său pe 20 ianuarie, iar Pence nu va încerca să îl îndepărteze din funcție. Existau zvonuri conform cărora vicepreşedintele va invoca cel de-al 25-lea amendament al Constituţiei americane, declarându-l „incapabil să îşi îndeplinească funcţia”.

Mike Pence căzuse în dizgrația președintelui Trump. El anunțase că nu se va opune validării rezultatului alegerilor care l-au dat învingător pe Joe Biden.

În cadrul întâlnirii, cei doi au insistat că demonstranții care au invadat Capitoliul nu reprezintă mişcarea „America First”. Mișcarea este susţinută de 75 de milioane de americani. Trump și Pence vor lucra împreună în puținele zile care au rămas din mandatul lor oficial.

Anunțul lui Mike Pence că nu se va opune validării alegerilor a stârnit furia lui Donald Trump. Dar nu numai atât – a provocat o reacție dură a unora dintre fanii acestuia. În timpul evenimentelor de la Capitoliu, demonstranții au cerut spânzurarea lui Pence pentru lașitate.

Pence a fost un locotenent loial al lui Trump în cei patru ani ai președinției sale. Au trecut împreună prin mai multe crize. Mai mulți oficiali americani s-au declarat dezamăgiți de modul în care președintele l-a tratat pe Pence în ultima săptămână.

Faptul că Trump și Pence au stabilit că vor lucra pentru încheierea mandatului lor aduce puțină normalitate în aceste zile atât de tulburate de la Washington.

Ultimele stiri

Maia Sandu, discuție cu Laura Codruța Kovesi despre corupția din Moldova

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se află la Bruxelles unde are o serie de întâlniri cu comisari europeni. A...

Mai multe articole din aceeasi categorie