Tudorel Toader a scapat de motiunea de cenzura, dar nu si de mana lunga a PSD! Liviu Dragnea il vrea in continuare inlocuit de la Ministerul Justitiei!

Tudorel Toader a scapat astazi de motiune dezbatuta in Parlament, dar ramane unul dintre subiectele fierbinti pe axa discutiilor PSD-ALDE in colaitia de guvernare. Liviu Dagnea il vrea demis si inlocuit cu un om fidel lui care sa poata da mult asteptata ordonanta de urgenta pentru amnistie si gratiere.

Miercuri, moțiunea simplă depusă în Parlament împotriva sa a fost respinsă: au fost 171 de voturi “împotrivă” şi 91 de voturi “pentru” şi 5 “abţineri”. Prin urmare, Tudorel Toader rămâne la şefia Ministerului Justiţiei. Totodată, şi Liviu Dragnea a avut un mesaj după ce moţiunea simplă a fost respinsă: “Dacă PSD vrea să demită un ministru, o face în Cex, nu la solicitarea Opoziţiei”.

Plenul Camerei Deputaţilor a respins miercuri moţiunea simplă, iniţiată de PNL şi USR, intitulată “Ministrul Justiţiei, un ministru de nota 4 (patru)”, în care cer demisia lui Tudorel Toader. Iniţiatorii îl acuză pe Toader, în 20 de puncte, că prin comportamentul său a “abandonat Justiţia în mâna infractorilor” şi “a trimis România în trecut, în perioada Năstase-Stănoiu, în care dosarele se rezolvau în şedinţe de partid”.

Tudorel Toader poate fi schimbat cu Carmen Dan!

Chiar dacă a scăpat de moțiunea PNL, Toader poate fi mazilit chiar de ai lui. Se pregătește o acțiune bombă în PSD: Tudorel Toader ar urma să fie înlocuit cu Carmen Dan la Justiție. Deputatul PNL Gigel Ştirbu susține că ministrul ALDE a căzut în dizgrația PSD și ar fi foarte probabil ca acesta să fie remaniat. Știrbu este de părere că ministrul Afacerilor Interne ar fi dispusă să semneze o eventuală Ordonanță de Urgență pentru amnistie și grațiere, iar acesta este principalul motiv pentru care PSD nu îl mai vrea pe Toader.

Carmen Dan a negat însă acest scenariu.

Toader nu se grăbește cu dovezile împotriva lui Lazăr 

Tudorel Toader își vede, însă, de ale lui! În loc să facă lumină în scandalul legat de revocarea procurorului general, așa cum a promis chiar și marţi, ministrul Justiției adâncește misterul și amenință cu publicarea unui nou document.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu a mai publicat, marţi seară, probele în sprijinul acuzaţiei sale că procurorul general, Augustin Lazăr, ar fi dat o ordonanță de clasare a unui dosar al preşedintelui Klaus Iohannis. În plen, acesta a afirmat că voia să-şi îndeplinească promisiunea, “pentru că e un documentul mai amplu”. “Dar, după o zi ca asta, intensă, voi avea înțelegerea ca mâine să vin, la prima oră, și să prezint acel document”, a declarat Tudorel Toader.

Articole asemanatoare

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of