miercuri, iunie 29, 2022
34.5 C
Craiova

Turism în străinătate pe bază de „pașaport de vaccinare”

Companiile de turism din România au pierdut foarte mulți bani ca urmare a pandemiei și a scăderii drastice a numărului de turiști străini, dar s-ar putea întrevede o speranță de revenire, prin așa-numitul „pașaport de vaccinare”.

Conform mass-media de la Tel Aviv, Israelul a semnat deja protocoale cu Cipru, Grecia, Marea Britanie, Estonia, Georgia şi Seychelles privind primirea turiştilor pe bază de adeverinţă de vaccinare şi se află în discuţii în acest sens și cu România și cu Serbia.

Conform estimărilor, Israel are o rată de vaccinare anti-COVID de 65,8%, fiind pe primul loc în lume, iar estimările autorităților de la Tel Aviv indică atingerea unei rate de 75% în următoarele două luni.

Este cunoscut faptul că autoritățile de la Atena au incercat să promoveze ideea unui „pașaport de vaccinare” sau „pașaport  verde” la nivelul UE, dar Bruxellesul a respins această inițiativă.

Pe de altă parte, premierul Benjamin Netanyahu a precizat că acest „pașaport verde” va permite turiștilor din Israel și din statele cu care s-a încheiat acordul să călătorească și să viziteze fără restricții și fără autoizolare  țările menționate.

Conform statisticii oficiale, peste 230.000 de turiști israelieni au vizitat România în 2019 și au cheltuit pentru un pachet turistic de aproximativ 5 zile, în medie, 580 de euro, la care s-au adăugat peste 100 de euro pe zi pentru diverse cumpărături.

Așadar, doar cheltuielile turiștilor israelieni în România s-au ridicat în 2019 la peste 248 de milioane de euro, adică la peste 1,1 miliarde de lei, iar încheierea unui acord între Israel și România privind instituirea unui „pașaport  de vaccinare” ar putea fi un bun început pentru repornirea domeniului HoReCa din țara noastră.

 

Ultimele stiri

Florin Cîțu a demisionat de la conducerea Senatului

Florin Cîțu a demisionat în urmă cu scurt timp de la conducerea Senatului, au declarat pentru euroolteniainfo.com surse din...

Mai multe articole din aceeasi categorie