Umbrărescu are liber și la Tronsonul 3 Craiova-Pitești. Contestația a fost respinsă

Asocierea de firme românești care vrea să realizeze și Tronsonul 3 din Drumul Expres Craiova Pitești are de-acum liber să înceapă execuția lucrărilor. Contestațiile depuse de două companii – chinezi și turci – au fost respinse.

Astfel, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a respins ieri contestațiile formulate de China Railway și Mapa Insaat la licitația pentru proiectarea și execuția tronsonului 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunța pe 26 iunie că a fost desemnat câștigătorul pentru proiectarea și execuția Tronsonului 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești (31,75 km): ASOCIEREA S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. (S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – Lider de asociere).

Dorin Umbrărescu, foto: Ziarul de Bacău

Preţul este de 670,72 milioane de lei fără TVA, iar durata contractului este de 36 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor ofertată este de 10 ani.

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Drum Expres Craiova – Pitești, Tronsonul 3, între localitățile Slatina – Colonesti, cu o lungime de 31,75 km. 

„Fiecare vrea să intre pe piață!”

Reprezentanți din cadrul asocierii de firme românești care lucrează la Drumul Expres au declarat, pentru euroolteniainfo.com că aceste contestații arată un singur lucru foarte simplu: fiecare vrea să intre pe piață.

Cum de ce contestă? Voiau să ia ei lucrarea. Deși cei care contestă, în general, sunt firme doar pe hârtie, ai căror oameni nu au fost o zi pe teren și care nu știm ce au în spate. De-aia au și fost respinși. Toată lumea vrea contracte… Toată lumea crede că el e mai deștept ca cel care a câștigat, că e mai bun. Dar în construcții e cel mai simplu – ai utilaje? Ai oameni? Poți să faci o lucrare? Restul sunt vorbe”.

În acest moment, stadiul fizic al lucrărilor la Drumul Expres Craiova Pitești, la Tronsonul 2, Lotul 2, sunt la 42 la sută.

Articole asemanatoare