luni, iunie 24, 2024
28.4 C
Craiova

OLT: Un bărbat de 59 ani a agresat sexual o copilă de 9 ani. Totul s-a petrecut în microbuz

Un bărbat din Călui, județul Olt, a agresat sexual o copilă în vârstă de doar 9 ani. A urcat după fată în microbuz și a început s-o mângâie, în văzul celorlalți călători. Fetei i-au sărit în ajutor două tinere. Bărbatul a fost reținut.

Faptele s-au petrecut în 9 mai 2024, bărbatul fiind reținut cu două zile în urmă și ulterior arestat. Bărbatul de 59 ani a pândit-o pe copila de doar 9 ani într-o stație de transport în comun din orașul Balș. A luat-o de mână, apoi a urcat împreună cu fata într-un microbuz care transporta călători într-o localitate vecină și s-a așezat pe locul de lângă fata. Ulterior a început s-o mângâie pe copilă și a devenit și mai îndrăzneț. Două tinere au văzut ce se întâmplă și, pentru a îndepărta pericolul, au chemat-o pe fată lângă ele.

„Din mijloacele de probă administrate până în acest moment, rezultă că în data de 9 mai 2024, inculpatul, în timp ce se afla în staţia de autobuz din zona Oficiului Poştal Balş, a luat-o de mână pe persoana vătămată, în vârstă de 9 ani, pe care nu o cunoştea. Ulterior, a urcat după aceasta într-un microbuz care circula pe ruta Balş – Călui, s-a aşezat lângă ea, a continuat să o ia de mână şi a mângâiat-o pe picior, în zona inghinală, provocându-i persoanei vătămate o stare de temere şi de disconfort şi fiind la un moment dat observat în mod direct de către două martore, care au invitat-o pe persoana vătămată să se mute pe un alt loc, lângă acestea”, au precizat reprezentanții parchetului de le lângă Judecătoria Balș, prin intermediul unui comunicat de presă.

Un bărbat de 59 ani a agresat sexual o copilă de 9 ani. A fost reținut pentru 24 de ore

Fata le-a povestit părinților acasă cele întâmplate, iar la câteva zile aceștia au depus plângere împotriva bărbatului. Astfel au început cercetările, iar inculpatul a fost reţinut pentru 24 de ore prin ordonanţa organelor de cercetare penală din cadrul Poliţiei Oraşului Balş – Compartimentul Investigaţii Criminale, duminică, 19 mai 2024.

În data de 20 mai 2024, procurorul de caz a formulat propunere de luare a măsurii arestării preventive, iar în aceeaşi dată propunerea a fost admisă de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Balş, inculpatul fiind arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările au fost efectuate în cauză de către organele de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Balş – Compartimentul Investigaţii Criminale, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş.

„Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea de măsuri preventive sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de Procedură Penală, ce nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă prezumţia de nevinovăţie”, mai precizează reprezentanții Parchetului Balș, prin intermediul unui comunicat de presă.

Ultimele stiri

Baza aeriană Mihail Kogălniceanu se tranformă în cea mai mare bază NATO. Ce se întâmplă în localitatea constănțeană

Baza aeriană Mihail Kogălniceanu, situată la 20 km de coasta Mării Negre, se transformă în cea mai mare bază...

Mai multe articole din aceeasi categorie