joi, iunie 13, 2024
24 C
Craiova

Un colos global deschide o fabrică în România și revoluționează industria auto

Un colos global va deschide o fabrică în România și va avea un impact major în industria auto de la noi, printre clienții săi fiind Dacia și Ford Otosan. 

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea, a declarat, recent, că Borusan Pipe va inaugura în curând o nouă unitate de producție în Parcul Industrial Alinso, situat în comuna Ariceştii Rahtivani, din județul Prahova. Totodată, ministrul a comunicat că această nouă unitate de producție va furniza țevi destinate componentelor automobilelor, clienți printre care se numără Dacia și Ford Otosan, precum și alte companii din Germania, Slovacia, Ungaria, Cehia și Polonia.

Investiția este de 15 milioane de euro. Grupul Borusan are o cifra de afaceri de aproape 8 miliarde de dolari.

„Borusan Pipe va deschide în câteva luni o nouă capacitate de producție în Parcul Industrial Alinso, de pe raza comunei Ariceștii Rahtivani. Aici va începe producția de amortizoare care intră în componența automobilelor. Clienții sunt Dacia și Ford Otosan, dar și companii din Germania, Slovacia, Ungaria, Cehia sau Polonia. Utilajele sosesc în hala de producție, sunt instalate și se fac probe. Investiția este de 15 milioane de euro cu posibilitate de dublarea a ei în cel mai scurt timp, dacă piața o va cere. Prima fază presupune crearea a șaizeci de noi locuri de muncă. Însă miza o reprezintă dorința grupului Borusan să își diversifice investițiile și în celelalte domenii de activitate, nu doar în cel al componentelor pentru industria auto“, a anunțat, pe Facebook, ministrul Ștefan-Radu Oprea.

Citește și: VIDEO/FOTO: Hengst Filtration a deschis oficial fabrica de la Balș. Rotea: „Locurile de muncă au fost principala problemă a acestui oraș”

Ultimele stiri

CE SURPRIZĂ! „Zeița de la Montreal”, sfaturi pentru „tricolore” înainte de JO

Nadia Comăneci a ținut să le încurajeze personal pe fetele din lotul național de gimnastică înaintea competiției supreme de...

Mai multe articole din aceeasi categorie