joi, ianuarie 27, 2022
-2.3 C
Craiova

Un Guvern, două moțiuni. Cîțu: „E festivalul celor care aruncă țara în haos”

Premierul Florin Cîțu a declarat, astăzi, înaintea primei ședințe a conducerii PNL după alegerea sa în fruntea partidului, că în Parlament este un „festival” al celor care „vor să arunce țara în haos”, după ce și PSD a depus moțiune de cenzură, iar CCR a decis că și moțiunea USR-AUR trebuie să ajungă la vot.

În Parlament este un festival si o competitie a celor care vor sa destabilizeze tara si sa arunce tara in haos, pe de-o parte PSD, pe de alta parte USR si AUR”, a declarat Cîțu.

Chestionat dacă va propune colegilor din PNL, în cazul în care va trece moţiunea de cenzură, să meargă la consultări la Palatul Cotroceni tot cu el propunere de premier, Florin Cîţu a replicat: „Întâi să vedem moţiunile la vot. După aceea vom lua o decizie în BPN”.

„Îmi spune aşa că în Parlamentul României AUR – PSD şi USR PLUS sunt noua coaliţie. Asta îmi spuneţi. Astăzi avem un Guvern care funcţionează normal şi poate să dea ordonanţe. Eu nu lucrez cu scenarii. Sunt 1.000 de scenarii, nu are sens să discutăm fiecare scenariu. E o competiţie a două partide care vor să arunce ţara în aer. Ne uităm la ei, vedem cu se dezbate în Parlament, noi ne ocupăm de guvernare. Haideţi să ajung moţiunile la vot să vedem că PSD votează cu USR şi cu AUR, să vedem că USR votează cu PSD. Dacă cei de la USR decid să nu vină la guvernare înapoi, mergem cu propuneri de miniştri mai departe”, a explicat Cîţu.

AUR va vota oricare dintre moțiuni

„Guvernul Cîţu trebuie să plece cât mai curând de la conducerea ţării. Este lipsit de legitimitate şi acţionează în total dispreţ faţă de prevederile Constituţiei. A încercat introducerea ilegală a certificatului COVID şi promovează măsuri discriminatorii pe motiv sanitar”, a subliniat deputatul George Simion, co-preşedinte AUR, potrivit News.ro.

Senatorul Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR, precizează că parlamentarii formaţiunii vor vota oricare dintre moţiunile de cenzură care ajunge în plenul Parlamentului.

”AUR va vota pentru debarcarea Guvernului Cîţu, indiferent care moţiune de cenzură va intra prima în dezbaterea Parlamentului. Facem asta, dincolo de orice orgoliu, pentru că românii nu mai suportă această guvernare care a instituit dictatura sanitară. PSD a făcut un joc de imagine penibil pe seama întregii societăţi româneşti. A ţinut în viaţă în mod artificial acest guvern şi a împiedicat în mod neconstituţional moţiunea iniţiată de AUR. Nu vom uita blatul făcut de PSD şi Klaus Iohannis”, a declarat senatorul Claudiu Târziu.

Curtea Constituţională a admis azi sesizarea Executivului şi a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională Guvern – Parlament pe tema moţiunii de cenzură, agumentul fiind că Parlamentul nu a respectat art 113 alin 2 din Constituţie, respectiv obligatia de a comunica Guvernului depunerea moţiunii.

Moţiunea USR PLUS-AUR îşi va continua traseul în Parlament, a transmis CCR, precizând că moţiunea de cenzură a fost depusă cu întrunirea numărului de semnături necesare, iar prin faptul că Parlamentul nu a dezbătut-o, nu a finalizat procedura iniţiată şi continuă astfel să încalce Constituţia.

PSD a depus, la rândul său, o moţiune de cenzură după decizia CCR.

Ciolacu: Guvernul Cîțu trebuie să plece rapid acasă

„Am depus astăzi moțiunea de cenzură, după ce CCR a constatat, în unanimitate, existența unui conflict de constituționalitate în privința moțiunii USR-AUR.

Așa cum am promis! Guvernul Cîțu trebuie să plece rapid acasă, deci cerem parlamentarilor USR-PLUS și AUR să acționeze logic și să voteze moțiunea depusă de PSD. Este singura moțiune depusă legal și care nu riscă să fie din nou atacată la CCR.

Românii nu își mai permit să aștepte săptămâni întregi până vine și motivarea deciziei CCR, care va arăta dacă și în ce condiții s-ar putea relua procedura legislativă viciată a moțiunii USR-AUR. După ce au sfidat o țară întreagă cu Congresul lor devenit focar național de COVID, orice zi cu Cîțu în fruntea Guvernului este un atentat la siguranța națională!

De aceea, vom susține în cadrul Birourilor Reunite ale Parlamentului, care încep în curând, ca moțiunea PSD să intre rapid în dezbatere. Joi o putem citi, iar lunea viitoare o votăm și Cîțu devine o tristă amintire!

Dragi colegi de la USR-PLUS și AUR, vă așteptăm acum să dovediți prin #vot că nu-l mai doriți pe Florin Cîțu la Palatul Victoria”, este anunțul lui Ciolacu.

 

 

Ultimele stiri

VIDEO. Liderul Sindicatului „Aluministul” explică situația de la ALRO Slatina

Constantin Popescu, liderul Sindicatului „Aluministul” din ALRO Slatina a explicat, în cadrul emisiunii „Rațional”, ce se întâmplă la ALRO. https://www.youtube.com/watch?v=U6GOcORynUY

Mai multe articole din aceeasi categorie