sâmbătă, august 13, 2022
21.2 C
Craiova

Un nou parc va fi inaugurat mâine la Râmnicu Vâlcea

Parcul „Ştirbei Vodă” va intra, de mâine, în oferta de petrecere a timpului liber făcută de Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea. Cu aceastăocazie, primăria va organiza un eveniment complex la care sunt aşteptaţi să participe în special cei mai mici locuitori ai Râmnicului.

Evenimentul va debuta la ora 17.00 prin deschiderea porţilor parcului, iar programul artistic desfăşurat la scena din cadrul ansamblului de agrement va cuprinde piesa „Muzicanţi de poveste” a Teatrului Municipal „Ariel”, un moment coregrafic al Clubului Ru Apollo coordonat de Alexandru Runceanu şi o invitaţie la mişcare adresată de Roxana Moise.

La intrarea în parc, cei mici vor primi bilete la tombola organizată cu ocazia acestei inaugurări, iar în urma tragerii la sorţi vor fi acordate 30 de premii constând în vouchere de cumpărături în valoare de 200 de lei, premiile I, II şi III primind în plus o minge de handbal semnată de componentele echipei SCM Râmnicu Vâlcea, respectiv câte o minge de fotbal. Vizitatorii se vor putea bucura de sesiuni de pictură pe faţă, de mascote întruchipând cele mai cunoscute personaje de desene animate, de animăluţe realizate din baloane, vor putea sta pe iarbă pe păturile de picnic puse la dispoziţie de organizatori sau, dacă doresc, vor avea posibilitatea să imortalizeze acest moment prin intermediul unei cabine foto.

Vor fi bineveniţi şi deţinătorii de animale de companie, Parcul „Ştirbei Vodă” fiind disponibil şi acestei categorii de vizitatori, pentru care au fost montate suporturi speciale cu pungi pentru strângerea deşeurilor.

Parcul „Ştirbei Vodă” este un proiect al Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional 2014 – 2020.

Prin acest parc, suprafața verde a Municipiului Râmnicu Vâlcea se va îmbogăți în zona Splaiului Independenței cu 9.392 de metri pătrați.

Investiția de peste 7.000.000 de lei a fost realizată din fonduri europene.

Prin reconversia terenurilor abandonate din zonă s-au creat:

  • spații verzi
  • o scenă
  • elemente de joacă pentru copii
  • aparate destinate sportului în aer liber
  • echipamente de joacă pentru copiii cu dizabilități.

Ultimele stiri

20 de trenuri electrice vor circula în România. Craiova este inclusă în rute

Autoritatea pentru Reformă Feroviară anunță, joi, deschiderea seriei achizițiilor de material rulant prin Planul Național de Redresare și Reziliență...

Mai multe articole din aceeasi categorie