vineri, iulie 12, 2024
37.9 C
Craiova

Un portret al Regelui Mihai a fost descoperit într-o biserică din Dolj! Chipul Majestatii Sale, acoperit timp de 50 de ani!

În biserica din satul doljean Salcia, s-a descoperit portretul Regelui Mihai I al României. Acoperit vreme de aproape o jumătate de secol cu un strat de var, chipul Regelui a fost scos la lumină după câțiva ani de la recâştigarea democraţiei. 

Portretul Regelui Mihai I al României a fost descoperit în satul doljean Salcia în 1994. Chipul Regelui a fost acoperit cu var mai bine de o jumătate de secol.Portretul Regelui Mihai a fost văruit pe vremea comunismului, însă preotul din localitate doljeană a hotărât să cureţe şi să refacă pictura.

“L-am luat frumos şi l-am spălat cu apă călduţa şi încet-încet am scos la iveală portretul Regelui Mihai aşa cum se vede şi azi”, a declarat pentru Kanal D, preotul Gheorghe Constantin.

Din ordinul comuniştilor, un activist de partid a venit să-i văruiasca portretul, însă un blestem crunt s-a abătut asupra lui, îşi aminteste preotul Ghoerghe Constantin.

“Era un mare comunist şi l-am văzut când văruia biserica. A murit şi Dumnezeu l-a văruit mai mult pe el, pentru ca a murit într-o zăpadă”, a mai adaugat preotul.

„Nelu Goanţă, un activist de partid care asculta cu sfinţenie ordinele comuniştilor, a hotărât să şteargă pictura Regelui Mihai din lăcaşul de cult. Preotul a hotărât să o ascundă sub un strat de var, iar în dreptul portretului a pus şi un dulap. Nelu Goanţă a murit blestemat. În anul 1954 a fost găsit îngheţat  sub zăpadă“, a mai povestit un localnic.

Chipul Regelului Mihai a fost pictat în anul 1941 şi a fost scos la lumină la scurt timp după căderea comunismului. În urmă cu câţiva ani, fostul principe Nicolae a venit în Salcia să vadă pictura cu bunicul său.

Ultimele stiri

Primarul ales Mario De Mezzo: „Echipa PNL Slatina este pregătită de astăzi să preia guvernarea locală”. Care sunt prioritățile anunțate

Liberalul Mario De Mezzo, cel care a câștigat alegerile locale din 9 iunie pentru funcția de primar al Slatinei,...

Mai multe articole din aceeasi categorie