Un slătinean campion la snooker!

Rareș Sinca este unul dintre cei mai buni jucători de snooker pe care i-a avut Romania, cu peste 30 de turnee caștigate în cei opt ani de carieră, cu participări multiple la campionatele europene si mondiale, unde a reprezentat cu success țara noastră, cel mai bun rezultat fiind locul 9 la campionatele europene din Serbia, 2014.  

Slatineanul a absolvit Colegiul Național Radu Greceanu din Slatina, după care a terminat facultatea si masterul Academiei de Studii Econumice, secția Cibernetică. Dacă în regiunea noastră snooker-ul nu este la fel de popular precum în București, Rares si-a început cariera de snooker la o academie de profil din capitala Romaniei. 

Pasiunea sa pentru snooker, l-a făcut pe Rares sa deschidă o academie de snooker (RST Snooker Club) împreună trei prieteni, Paul Croitoru, Florentin Ciobanu și Cosmin Postole, care la rândul lor sunt mari iubitori de snooker.  Academia de snooker RST a reușit sa strângă în sezonul recent încheiat un număr de 88 de participanți proveniți din toate colțurile țării, reprezentând un record absolut la nivel de țară. 

Ca și realizări deosebite în anul 2019, Rares a reușit să caștige în luna noimebrie, pentru a doua oară la rând cel mai prestigios turneul al sezonului, Marius Ancuța Classic, turneu dedicat în memoria renumitului comentator Eurosport, care din păcate s-a stins din viață în anul 2018! 

Tot în luna noiembrie a avut loc un eveniment unic în Romania. Rareș Sinca si bunul său prieten, Paul Croitoru au disputat în premieră pentru Romania, un meci impotriva celui mai mare jucător pe care l-a dat snooker-ul la nivel mondial, englezul Ronnie O’Sullivan. Meciul a avut loc la Circul Bucuresti, în fața a peste 2000 de iubitori de snooker. 

Într-un interviu recent acordat, Rares si-a exprimat dorințele cu privire la viitorul sau în snooker: Îmi doresc să fiu sănătos și să mă bucur cât mai mult de acest sport. Totodată, îmi doresc enorm sa câștig o medalie la un campionat european pentru România și să particip la Olimpiada, asta în măsura în care snooker-ul devine sport olimpic”. 

De asemenea pentru cei care doresc sa înceapă sa practice acest sport, Rares a oferit câteva sfaturi: 

„Pentru cei care doresc să practice acest sport, în primul rând le-aș spune să o facă sub îndrumarea unui antrenor. Apoi este nevoie de multă disciplină la antrenamente. Există trei parți esențiale ale unui antrenament complet:

  • Pregătirea la masa de joc – pregătirea tehnică și realizarea exercițiilor specifice.
  • Pregătirea mentală – este utilă apelarea la un psiholog sportiv.
  • Pregătirea fizică – “Mens sana in corpore sano”

Pentru Rares urmează un sezon 2020 extrem de încărcat, el urmând sa participe la toate competițiile organizate de RST Snooker Club, dar și la diverse turnee open naționale și internaționale.

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu