joi, decembrie 9, 2021
0.4 C
Craiova

Universitatea Craiova – FC Voluntari: 2 – 1. Meci chinuit

Două echipe plasate la extremele clasamentului: Universitatea Craiova, pe locul al patrulea, cu 34 de puncte, și FC Voluntari – pe ultimul loc. Echipa lui Victor Pițurcă părea să aibă o misiune ușoară. Ilfovenii lui Cristiano Bergodi au câștigat un singur meci în acest tur, 3-1 cu FCSB, și aveau doar 8 puncte după 20 de partide disputate. Dar a fost o victorie chinuită…

La pomul lăudat nu te duci cu sacul!

Așa zice un proverb românesc, așa s-ar „citi” prima repriză a meciului de pe Ion Oblemenco. Oaspeții au avut trei ocazii mari de gol, oltenii au avut posesie mai bună și mai mult …noroc.

Două formații obosite, lipsite de chef, multe pase greșite, multe bâlbâieli la mijlocul terenului.

În minutul 54, „voluntarii” înscriu prin Papazoglu în urma unei erori de marcaj a apărării craiovene. Ilfovenii au plecat din propria jumătate, au pasat pe îndelete, au deschis jocul pe tușă. Grecul a pus latul la o minge centrată pe jos de Vlad, din partea stângă a atacului oaspeților. Simplu, ca în curtea școlii.

A fost un joc în bună măsură anost.

Pițurcă a mai introdus un atacant, dar nici Roman nu a aprins scânteia creativității alb-albaștrilor. Publicul își fluieră din când în când favoriții, iar un luft caraghios în careul advers al unui atacant  craiovean nu îmbunătățește cu nimic atmosfera.

Universitatea încearcă să recupereze și își petrece o bună parte ultima jumătate de oră cu toată echipa în jumătatea ilfovenilor.

Dar și ilfovenii stau în aceeași jumătate, iar oltenii noștri nu reușesc să amenințe poarta lui Râmniceanu.

Mai mult, echipa din Voluntari stă mai bine în teren, face un joc tactic bun și se apară cu îndârjire. Nici nu le-a fost greu. Față de alte meciuri, Universitatea joacă fără nerv și fără imaginație.

Universitatea Craiova este, totuși, o echipă cu un orgoliu mare.

Presiunea craiovenilor dă roade, iar Cicâldău egalează în minutul 74 cu un gol superb din lovitură liberă. Mingea trasă cu putere capătă o traiectorie sinuoasă, ocolește zidul și, cu tot efortul lui Râmniceanu, se înfige în vinclul porții.

Craiova pare că s-a trezit din pumni. În minutul 89, Bălașa înscrie golul victoriei Universității! Corner, Bălașa plutește peste apărarea ilfoveană și lovește bine mingea cu capul. Râmniceanu nu poate face nimic.

Universitatea Craiova ia toate cele trei puncte puse în joc și rămâne în bătălia pentru podium. Echipa din Bănie va întâlni în ultimul meci din acest an, la București, pe FCSB.

Meciul de la Craiova a fost ultimul pentru arbitrul Robert Dumitru care, după 18 ani, și-a luat la revedere de la Liga 1.

Sursa foto: Facebook Universitatea Craiova

Ultimele stiri

MEDICINA DENTARĂ

MEDICINA DENTARĂ MEDICINA DENTARĂ Publicată de Euro Oltenia Info pe Miercuri, 8 decembrie 2021

Mai multe articole din aceeasi categorie