Unul din cele mai importante drumuri din Oltenia, DJ67 Novaci – Ranca, a fost inchis miercuri seara din cauza viscolului!

Vremea face ravagii in Judetele Gorj si Valcea. Ninge abundent de miercuri seara, iar vantul atinge si viteze de 120 de km pe ora. Viscolul a dus si la inhiderea unuia din cele mai importante drumuri din Oltenia: Novaci – Ranca.

Acesta este inchis inca de miercuri seara, din cauza viscolului.

Probleme mari si in Judetul Valcea

Drumul Naţional 7, Valea Oltului, este blocat, miercuri seara, în judeţul Vâlcea, în zona localităţii Cornet, pe ambele sensuri, mai multe TIR-uri neputând înainta din cauza zăpezii. Singurul drum naţional închis, miercuri seara, din cauza viscolului este DN 67C, între Novaci şi Rânca, în judeţul Gorj. Alte drumuri din Braşov, Covasna, Harghita, Sibiu şi Caraş-Severin sunt afectate de ninsori, arată Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Sandra Dăscălete, a declarat corespondentului MEDIAFAX că angajaţii Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) acţionează în zona Cornet, miercuri seara, cu utilaje şi materiale antiderapante. Stratul de zăpadă atinge 5 centimetri.

„Pe DN 7, la kilometru 218, în localitatea Cornet, este zăpadă de circa 5 centimetri pe partea carosabila, iar sub zăpadă este polei. Este blocat sensul de mers Râmnicu Vâlcea-Sibiu. Şapte autocamioane sunt în coloană, în aşteptare. Se acţionează în zona cu SDN”, a declarat reprezentantul IPJ.

Ulterior, şi sensul Sibiu – Vâlcea a fost blocat.

Circulaţia rutieră este îngreunată din cauza zăpezii, pe pe DN66 – Defileul Jiului, în judeţul Gorj.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Gorj, Andrei Lazăr, la kilometrul 118, trei tiruri nu pot să înainteze din cauza ninsorilor abundente.

“Un echipaj de rutieră este la faţa locului, dirijează traficul, permiţând momentan accesul auto cu tonaj mic. Utilajele de deszăpezire acţionează în zonă”, spune Andrei Lazăr.

Alte drumuri din Braşov, Covasna, Harghita, Sibiu şi Caraş-Severin sunt afectate de ninsori, arată Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

De asemenea, pe DN 73, între Valea Mare şi Fundata s-a instituit restricţie temporară de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

CNAIR arată că principalele drumuri naţionale afectate de fenomenele meteorologice miercuri seara sunt DN 73, DN 7, DN 13 şi DN 6, aflate pe raza judeţelor Braşov, Covasna, Harghita, Sibiu şi Caraş-Severin.

 

Şi în judeţul Sibiu, reprezentanţii Poliţiei iau în calcul să închidă circulaţia spre staţiunea Păltiniş, din cauza ninsorii abundente.

„S-a luat decizia de a se avea în vedere închiderea totală a circulaţiei rutiere sau organizarea circulaţiei rutiere în regim de convoi pe tronsonul de drum DJ 106 A Răşinari (Curmătură) – Păltiniş (staţiune) începând de miercuri, de la ora 21.00 până la o oră ce va fi comunicată ulterior, în funcţie de condiţiile meteo – rutiere constatate în zonă de către poliţiştii rutieri şi administratorul drumului”, a spus Elena Welter, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Sibiu.

Judeţele Vâlcea, Gorj şi Sibiu sunt sub atenţionare meteorologică de ninsori şi viscol.

 

 

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu