vineri, iulie 1, 2022
38.4 C
Craiova

Ursula von der Leyen e în România și discută cu premierul despre Ucraina

Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, aseară, cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru a discuta despre situaţia de securitate în Ucraina şi gestionarea fluxului de refugiaţi din această ţară.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, vizita la Bucureşti a preşedintei Comisiei confirmă solidaritatea şi dorinţa CE de a susţine eforturile Romaniei.

„Premierul a prezentat perspectiva asupra situaţiei din Ucraina şi impactul umanitar al acesteia, condamnând agresiunea militară neprovocată, nejustificata şi ilegală a Rusiei asupra statului suveran vecin. Prim-ministrul a evidenţiat acţiunea Guvernului României alături de partenerii instituţionali şi non-guvernamentali în gestionarea refugiaţilor din Ucraina. Cu acest prilej, Nicolae Ciucă a marcat interesul pentru accesul la instrumentele europene destinate refugiaţilor”, se arată în comunicat.

Totodată, şeful Guvernului a amintit şi necesitatea continuării sprijinului Comisiei Europene şi a partenerilor europeni pentru Republica Moldova.

„Mă bucur să-l văd pe Nicolae Ciucă în România pentru discuții despre situația din Ucraina.Românii îi întâmpină cu brațele deschise pe cei care fug din calea războiului. Sunt aici să le mulțumesc și să discut despre cum îi putem sprijini cel mai bine”, a declarat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Ultimele stiri

Acuzații de delapidare la BRD: percheziții și în Olt, Gorj și Vâlcea

Polițiștii din Capitală fac percheziții în București și alte 12 județe într-un dosar în care este vizat un fond...

Mai multe articole din aceeasi categorie