vineri, iunie 14, 2024
17.8 C
Craiova

Ursula von der Leyen, îngrijorată de epoca post-Brexit

Ursula von der Leyen, Președintele Comisiei Europene, a declarat că este deschisă extinderii perioadei de tranziție până la realizarea Brexit-ului.

Ursula von der Leyen – îngrijorată de fezabilitatea negocierilor privind ieșirea Regatului Unit din UE până la sfârșitul anului 2020.

„Sunt foarte îngrijorat de puținul timp pe care îl avem”, a declarat Ursula von der Leyen cotidianului economic francez Les Echos. Ea a preluat funcția la începutul lunii decembrie. Una dintre sarcinile urgente ale noii Comisii este relația UE-Londra după Brexit-ul planificat la 31 ianuarie.

„Nu este vorba doar de negocierea unui acord de comerț liber, ci de multe alte lucruri. Ar trebui să ne întrebăm serios dacă toate aceste negocieri sunt realizabile într-un timp atât de scurt. Cred că ar fi rezonabil să facem bilanț la jumătatea anului și, dacă este necesar, să fim de acord cu o prelungire a perioadei de tranziție”, a spus von der Leyen.

Negociatorul european pentru Brexit, Michel Barnier, a recunoscut că acordul și ratificarea unei relații post-Brexit până la sfârșitul anului 2020 va fi o „provocare imensă”.

Cele două părți vor avea doar 11 luni pentru a ajunge la un acord. Marea Britanie va părăsi UE la 31 ianuarie. Boris Johnson, după câștigarea alegerilor legislative din 12 decembrie, refuză să ceară o prelungire după 2020. Unul dintre subiectele cele mai spinoase sunt termenii acord de liber schimb.

Boris Johnson a spus săptămâna trecută că se va ajunge la un acord comercial „ambițios”, fără alinierea la regulile UE. Premierul britanic se bazează pe „controlul propriilor legi și relații strânse și prietenoase”.

Ultimele stiri

Campioana europeană la tenis de masă, muză pentru iubitul handbalist!

Pentru a sărbători “Ziua mondială a fotografiei în natură”, multimpla campioană la tenis de masă, Andreea Dragoman, și-a pus...

Mai multe articole din aceeasi categorie