sâmbătă, august 13, 2022
21.2 C
Craiova

USR Gorj: „În mod cert vom avea propriul candidat la Consiliul Județean”

Președintele USR Gorj, Radu Miruță, a declarat că partidul său va avea propriul candidat la șefia Consiliul Județean, persoană ce urmează a fi validată de forul de conducere al filialei județene după 15 iunie.

Reacția vine în contextul în care liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, anunțase că a avut o discuție cu USR și PMP în care a menționat susținerea unui candidat unic, cel al PNL, mai exact Iulian Popescu.

„Am avut cu domnul Vîlceanu o discuție de tatonare, dar nu există așa ceva, ca USR să susțină candidatul PNL. Există o deschidere pentru susținerea unui candidat comun, dar trebuie luate în calcul anumite condiții, calități, principii. Adică hai să ne uităm care e persoana care are cele mai multe calități. Pentru că pot exista persoane mult mai bune. Dacă ni se spune așa, să susținem oricum, nu avem ce discuta”, a precizat, pentru euroolteniainfo.com Radu Miruță.

USR Gorj avea programată o Conferință Județeană de desemnare a candidaților, dar din cauza restricțiilor impuse de pandemie, aceasta s-a amânat. După 15 iunie, va fi reluată discuția pentru organizarea ședinței. Miruță spune că sunt două sau trei persoane care ar putea candida din partea USR la Consiliul Județean. „Cred că va fi o persoană care va genera o dezbatere… Sută la sută vom avea candidat propriu”.

PMP Gorj încă nu a luat o decizie

Nicu Davițoiu, de la PMP Gorj, ne-a declarat că urmează să mai aibă loc și alte discuții în trei – PNL, USR și PMP. „A fost doar o întâlnire în care am stat de vorbă, nu am luat nicio decizie. Nu am discutat cu colegii din organizație încă pe acest subiect. Urmează să ne mai întâlnim și cu PNL și USR și să mai discutăm. Candidatul propus de PNL este necunoscut, vine din mediul de afaceri…o să vedem”.

Din Directoratul CEO, la CJ

Liberalii gorjeni vor să preia conducerea Consiliului Județean Gorj cu Iulian Popescu, de profesie inginer de soft, în prezent membru în Directoratul Complexului Energetic Oltenia. Pentru a avea șanse reale de a-l învinge pe social-democratul Cosmin Popescu, Dan Vîlceanu încearcă să obțină susținerea celor de dreapta. În acest fel, voturile nu se risipesc la trei candidați. „Am convingerea că are cunoștințele și energia să genereze creșterea sustenabilă și constantă a Gorjului”, spune Vîlceanu despre Popescu.

Ultimele stiri

20 de trenuri electrice vor circula în România. Craiova este inclusă în rute

Autoritatea pentru Reformă Feroviară anunță, joi, deschiderea seriei achizițiilor de material rulant prin Planul Național de Redresare și Reziliență...

Mai multe articole din aceeasi categorie