luni, iulie 4, 2022
33.4 C
Craiova

USR îi vrea pe Virgil Popescu și Lucian Bode afară din Guvern

USR a anunțat astăzi că depune moțiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu și a anunțat că cere totodată și demisia ministrului de Interne.

„Cerem o sesiune extraordinară  a Parlamentului pentru a lua măsuri rapide pentru contracararea creșterii prețurilor la energie. Sunt soluțiile pe care le-am pus la dispoziție Guvernului – reducerea TVA la energie, credit fiscal pentru companii etc. Soluțiile noastre au fost ignorate.

Cerem demisia ministrului Virgil Popescu. A avut timp să arate că înțelege cu ce se mănâncă acel minister, dar a eșuat. Nu a pregătit nimic și vedem ce se întâmplă. Trebuie să plece”, a anunțat purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu.

Totodată, el a anunțat că USR cere să plece din Guvern și ministrul de Interne, Lucian Bode.

„Cazul Raisa”, „cazul Bolintin”, „cazul Onești”, „cazul Pitești”, „cazul Arad”.

După fiecare caz, am fost anunțați că „începe reforma în poliție”.

Reforma nu doar că nu a început, dar ministrul de Interne, Lucian Bode, ne-a arătat că nu e capabil să gestioneze ministerul.

Zilnic, Poliția își arată incompetența, în timp ce Jandarmeria își abandonează misiunea la apariția primelor bande de extremiști conduse de AUR, iar la frontiera de nord a țării, traficanții trec pe sub nasul și radarelele poliției de frontieră fără a fi deranjați.

Ionuț Moșteanu : Lucian Bode trebuie să plece. Este nevoie de un nou ministru de Interne, unul care să nu se lase condus de miliţienii din acest minister şi să fie curajos, să facă modificările de care este nevoie.”

La rândul său, fostul ministru USR al Justiției, Stelian Ion, a postat pe contul său de Facebook un atac dur la adresa lui Lucian Bode.

„Ministrul de Interne, Lucian Bode, este imaginea politicianului capturat de sistemul pe care ar trebui să îl conducă și să îl reformeze.
De câte ori nu l-ați auzit pe ministrul Bode declarând „toleranță zero”? A declarat „toleranță zero” în cazul plagiatelor de la Academia de Poliție, „toleranță zero” față de „cei care fac de râs uniforma de polițist”, „toleranță zero” față de „orice abatere de la lege” în cazul protestelor violente sau, mai nou, „toleranță zero” în scandalul certificatelor false de vaccinare Covid.
S-a schimbat ceva după ce ministrul Bode a ieșit sfătos la declarații, să anunțe „toleranță zero”? Nu.
Violențele au crescut, liderii AUR iau cu asalt Parlamentul și Primăria Timișoara, incită la încălcarea legii și atrag oamenii în atacuri violente, în timp ce angajații sistemului condus de atâta vreme de Lucian Bode stau cu mâinile în sân.
Polițiști aflați în „misiuni” încalcă orice lege și lasă morți în urma lor, în timp ce ministrul anunță, de fiecare dată, transparență, celeritate în rezolvarea cazului și noi cursuri de formare continuă a angajaților MAI. Nu au fost nici transparență, nici celeritate, sunt cazuri nerezolvate, iar răspunderea forțelor de ordine aproape inexistentă.
Secretarul de stat, Bogdan Despescu, este încă în funcție, ducând după el acuzațiile că și-a plagiat teza de doctorat, dar „toleranța zero” a ministrului Bode se oprește la ușa instituției.
„Putregaiul din sistem”, invocat acum, a fost tolerat de însuși ministrul Bode, un soldat disciplinat care conservă interesele șmecherilor din poliție, manevrat abil de eșaloanele inferioare din MAI.
Lucian Bode și-a atins de multă vreme limitele, a fost capturat de sistem și, ca parte din acesta, nu mai are nicio șansă să îl reformeze. Singura variantă rămâne plecarea din funcție”.

Ultimele stiri

Video: 28 iulie: deschidere DEx12 Centura Slatina?

Dupa ce in luna martie a finalizat primii kilometri de drum expres din Romania – 18,5 km din Craiova...

Mai multe articole din aceeasi categorie