sâmbătă, august 13, 2022
21.2 C
Craiova

USR își caută doctrină în plin scandal intern

USR trece printr-o serie de frământări interne. Acestea au culminat azi cu o scrisoare adresată de președintele USR, Dan Barna, către membrii partidului. Scrisoarea pare un răspuns al lui Dan Barna către cei 350 de membri de partid care au criticat, tot într-o scrisoare, excluderea din partid a unui coleg.

Barna explică motivele care au dus la excluderea din partid a vicepreședintelui USR Ilfov, Olimpia Ardelean. Excluderea a fost urmată de un scandal intern, de proteste în fața sediului partidului, dar și de cereri de organizare a unui congres în care Dan Barna să fie înlocuit.

Scrisoarea este neobișnuit de lungă și, deși este adresată membrilor USR, este publică. A fost gândită, probabil, și ca un răspuns la întrebările pe care și le pun simpatizanții acestui partid sau nehotărâții.

Dan Barna explică excluderea ca fiind urmarea unui comportament agresiv al Olimpiei Ardelean. Barna spune că „a tolerat prea mult” și că au existat multe plângeri la adresa fostei sale colege.

Dincolo de explicațiile administrative, președintele USR vrea ca partidul să adopte o doctrină.

Acesta că va organiza un referendum intern la 1 februarie 2020 pentru stabilirea doctrinei de centru-dreapta. Consultarea internă va răspunde la întrebarea: „Sunteți de acord ca USR să asume o poziție doctrinară de centru – dreapta modern?” Răspuns: Da sau Nu.

Dezbaterile interne sunt pornite din acest moment. Votul la acest referendum intern va fi online.

Ultimele stiri

20 de trenuri electrice vor circula în România. Craiova este inclusă în rute

Autoritatea pentru Reformă Feroviară anunță, joi, deschiderea seriei achizițiilor de material rulant prin Planul Național de Redresare și Reziliență...

Mai multe articole din aceeasi categorie