Breaking News

Publicatie administrata editorial de Cristi Giambasu

Vacanta de Paste in Oltenia! Doua destinatii pe care trebuie sa le vezi cel putin o data in viata datorita frumusetii lor!

In acest an vacanta de Paste va fi in perioada 6-9 Aprilie 2018. Euro Oltenia vine cu cateva idei de vacanta chiar in zonele mirifice ale Olteniei. Fie ca preferati Dunarea sau muntele va proupunem doua zone pe care consideram ca fiecare trebuie sa le viziteze macar o data in viata.

  1. Paste la Cazanele Dunarii

Cazanele Dunarii sunt considerate de multi drept una dintre cele mai frumoase zone de pe defileul Dunarii. Asezate la trecerea Dunarii prin Muntii Carpati, Cazanele Dunarii aflate in parcul National Portile de Fier au o lungime de doar 9 km, facand din aceasta destinatie de vacanta una ideala pentru weekend. Toate obiectivele turistice sunt usor accesibile din acelasi punct de cazare, putandu-se ajunge la ele cu masina sau pe jos, pe trasee de o frumusete greu de exprimat in cuvinte.

Cum se ajunge la Cazanele Dunarii

Se afla la o distanta de doar 16 km de Orsova, municipiu traversat de drumul european E70, existand drum de acces direct catre cazane pe DN57, drumul ce traverseaza o mare portiune din defileul Dunarii.

Cea mai apropiata gara de Cazanele Dunarii este Gara Orsova, ce lasa turistii direct la periferia orasului de unde pot lua taxiuri sau microbuze catre diverse destinatii.

Cazare in Cazanele Dunarii

Cazanele Dunarii sunt compuse din Cazanele Mari cu o lungime de 4 km si Cazanele Mici cu o lungime de 3 km, astfel fiind foarte usor de strabatut pe parcursul unei zile. Din acest motiv, in ceea ce priveste cazarea se recomanda alegerea unui singur punct de cazare pentru parcursul weekendului, optiune ce este mai comoda, dar si mai ieftina pentru turisti.

Pensiuni si Vile – Aceste optiuni de cazare sunt destinate turistilor care pun pret pe confort si doresc sa combine o iesire in natura cu momente de relaxare si rasfat. In principal optiunile de cazare sunt Orsova , Dubova sau Eselnita, iar intre acestea turistii au la dispozitie un numar impresionant de vile si pensiuni din toate categoriile de clasificari hoteliere.

Camping – Pentru amatorii de aventuri care prefera sa se detaseze total pentru un weekend de haosul vietii cotidiene si sa se bucure pe deplin de natura, zona ofera si spatii de campare in satul Mraconia, statiune turistica din Cazanele Mici aflata in imediata apropiere a unui numar mare de obiective turistice din zona. Trebuie totusi notat faptul ca zonele de camping nu sunt special amenajate si tin de bunavointa localnicilor.

2.Statiunea Ranca din Judetul Gorj.

Sunt sanse mari ca in acest an de Paste inca sa gasim zapada la Ranca, acest sezon fiind unul dintre cele mai bune din acest an din punct de vedere al zapezii.

Statiunea Ranca este un colt de rai pentru cei care vor sa se retraga in mijlocul naturii, dar este si un loc incarcat de istorie. Statiunea Ranca a fost infiintata inca din anul 1930. Statiunea s-a nascut datorita lui Dumitru Brezulescu care a decis ca acesta e un loc bun pentru turism. Tanarul a unit in 1902 satele gorjene intr-un proiect transformat, peste ani, in cea mai mare banca populara a Romaniei interbelice.

Odata ajuns in Ranca, vei observa un peisaj mirific, parca desprins din basmele copilariei.

In arealul turistic Parang-Oltet exista un bioclimat tonic montan si unul de crutare, sedativ specific ariei deluroase, amandoua favorabile practicarii turismului pe tot parcursul anului.
Domeniul schiabil este dezvoltat doar în zona Ranca-Cornesu Mare, la peste 1600 m cu mari posibilitati de dezvoltare catre golul alpin pana la circa 2200m.
Alpinismul se poate practica in Cheile Oltetului, Galbenului, unde exista peste 50 de trasee de alpinism si escalada omologate.
Prezenta apelor minerale au permis dezvoltarea statiunii balneoclimatice de interes regional si local Sacelu.

In timpul acestor sarbatori pascale , odata ajuns in Gorj poti vizita manastirile locului, acestea fiind unele din atractiile judetului. Cele mai vizitate manastiri sunt Manastirea Polovraci care este situate foarte aproape de Ranca la aproximativ 20 km  si Manastirea Tismana care este la o distanta mai mare, de aproximativ 75 km fata de statiune.

 Cabanierii din zona montană Rânca au pregătit deja cele mai tentate oferte pentru petrecerea Sărbătorilor Pascale. De la pensiuni, vile şi până la hoteluri de patru stele, toate au câte ceva de oferit turiştilor care vor alege să petreacă Paştele în zona montană Rânca.

Cei mai mulţi speră să impresioneze turiştii cu tradiţionalul miel la proţap şi mai ales cu preparate din carne de oaie.

 

Articole asemanatoare

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of