luni, septembrie 27, 2021
28.1 C
Craiova

Vai de noi! La liceele din Gorj s-a intrat cu note de 2 și 3

Situație mai mult decât îngrijorătoare în Gorj: la liceele din județ s-a intrat cu note de 2 și 3. Primarii spun că de vină e subfinanțarea Educației.

Cea mai mică notă a fost obținută de un elev care a intrat la liceul din Bumbești-Jiu, la profilul Filologie, cu nota 2 la Limba Română, arată Radio Infinit.

La liceul din Bumbești-Jiu s-a intrat cu 2.48, la cel din Tismana cu 2.53, cu 2.54 la Liceul Tehnologic Baia de Fier și cu 2.69 la liceul din Peștișani. Cu 3.12 a fost admis un candidat la liceul din Bîlta, cu 3.19 s-a intrat și la liceul din Turceni.

Primarul orașului Bumbești-Jiu, Constantin Bobaru, spune că de vină este subfinanțarea Educației, legislația dar și corpul profesoral, unii dintre dascăli obținând note mici la Titularizare.

Bobaru întreabă cum poate un elev care intră cu nota 1.60 la liceu să ajungă, peste 4 ani, să ia Bacalaureatul cu 6. În opinia sa, elevii cu media mai mică de 5 la Capacitate, ar trebui orientați către școlile profesionale.

Cosmin Pigui, primarul comunei Peștișani, consideră că profesorii care duc până în clasa a VIII-a elevi care nu știu tabla înmulțirii ar trebui dați afară din învățământ.

Fostul inspector școlar general Ion Ișfan spune că, până acum 2 ani, în liceele din Gorj nu s-a intrat cu medii mai mici de 5.

 

Ultimele stiri

Premieră în România: organizăm Campionatul European de Tenis de Masă

Pentru prima dată, România organizează cea mai importantă competitie europeană a anului, 2021 GAZPROM  European Table Tennis Team Championships....

Mai multe articole din aceeasi categorie