sâmbătă, august 13, 2022
21.2 C
Craiova

Vâlcea: 70 de persoane au coborât din tren după ce locomotiva a luat foc

Aproximativ 70 de persoane s-au autoevacuat, azi, dintr-un tren care circula pe ruta Sibiu – Râmnic, după ce locomotiva garniturii a luat foc în timpul mersului, în apropierea haltei Turnu din staţiunea Călimăneşti, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.

Incendiul s-ar fi declanşat în urma producerii unui scurtcircuit la instalaţia electrică, trenul ajungând în staţia din Râmnic cu o întârziere de mai multe ore cu aproximativ o jumătate dintre călători, restul alegând să îşi continue călătoria cu mijloace de transport pe care şi le-au găsit singuri.

„Din fericire, nu au fost persoane rănite, călătorii existenţi, în jur de 70 de persoane, autoevacuându-se până la sosirea echipelor de intervenţie. La scurt timp de la sosirea echipajelor la locul intervenţiei, incendiul a fost stins în fază incipientă, ulterior fiind asigurată răcirea compartimentului motor timp de aproape două ore. Cercetările preliminare efectuate la faţa locului arată că incendiul s-ar fi declanşat în urma producerii unui scurtcircuit la conductorii electrici neizolaţi corespunzător. Aproximativ jumătate din pasagerii din tren şi-au reluat călătoria cu alte mijloace de transport găsite individual, restul călătorilor aşteptând preluarea de către o altă garnitură”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger.

CFR Călători a anunţat pe site-ul companiei că a fost vorba de o degajare de fum la locomotiva trenului R 2064, pentru remorcarea şi repunerea lui în circulaţie în condiţii de siguranţă fiind trimisă o locomotivă de la Râmnicu Vâlcea.

Ultimele stiri

20 de trenuri electrice vor circula în România. Craiova este inclusă în rute

Autoritatea pentru Reformă Feroviară anunță, joi, deschiderea seriei achizițiilor de material rulant prin Planul Național de Redresare și Reziliență...

Mai multe articole din aceeasi categorie