Darius Valcov, fostul primar al Slatinei, primeste o noua lovitura dupa arestarea lui Dragnea! Primaria Slatina l-a dat in judecata si ii cere 1,6 milioane de euro!

Darius Valcov, fostul edil al Slatinei, trece prin momente din ce in ce mai grele! Dupa ce a pierdut protectia lui Liviu Dragnea in PSD si a fost pur si simplu dat afara din partid de Viorica Dancila, Valcov a mai primit astazi o lovitura. Primaria Slatina l-a dat în judecată pentru recuperea unui prejudiciu de peste 1,6 milioane de euro, constatat de Curtea de Conturi într-un raport din 2015 și rămas definitiv prin decizia Curții de Apel Craiova.

În instanţă, alături de fostul primar Darius Vâlcov, au mai fost chemaţi şi 20 de foşti consilieri locali din Slatina, șeful Serviciului Juridic, Mihaela Otincelescu, precum şi secretarul Primăriei Slatina, relatează Mediafax.

Dosarul deschis de Primăria Slatina împotriva lui Darius Vâlcov şi a consilierilor locali a fost înregistrat în luna mai la Tribunalul Olt și vizează fapte din perioada în care Vâlcov era primar al orașului Slatina.

Actualul primar al Slatinei, Emil Moţ, a declarat, marți, corespondentului Mediafax, că procesul a fost inițiat de Compartimentul Juridic din cadrul instituției pe care o conduce, pentru recuperarea unui prejudiciu constatat de Curtea de Conturi în urma unui control din 2015.

Edilul a precizat că procesul a fost deschis tocmai anul acesta pentru că până acum Primăria Slatina s-a judecat cu Curtea de Conturi.

Procesul in care are o condamnare initiala de 8 ani va avea un nou termen in septembrie!

Singura veste cat de cat buna pentru Valcov a venit de la Inalta Curte de Casatie si Justitie! El are un respiro pana in septembrie cand se va prezenta din nou in fata instantei.

Completul de 5 judecători de la ÎCCJ a programat urmatorul termen pentru 17 septembrie in procesul în care Darius Vâlcov a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani.

Inițial, instanța a respins toate cererile de amânare a procesului, venite atât din partea avocaților lui Vâlcov, cât și din partea procurorului DNA, și a început judecarea dosarului.

Astfel, apărarea solicitase un nou termen în dosar pe motiv că două dintre judecătoarele care au fost numite în completul inițial, Ioana Bogdan și Gianina Arghir, sunt în concediu, fiind înlocuite de alți doi judecători. Avocații lui Darius Vâlcov au încercat să argumenteze că înlocuirea celor două încalcă principiul continuității, potrivit căruia judecătorii care pronunță sentința, să fie aceiași care administrează și probele. Completul a respins însă amânarea solicitată de apărare.

De asemenea, o amânare a solicitat și procurorul DNA, Elena Grecu, pe motiv că are nevoie de timp pentru a lua la cunoștință de motivele de apel depuse de Darius Vâlcov. Instanța a respins și solicitarea procurorului de amânare, dându-i acestuia 30 de minute pentru a studia dosarul.

Urmatorul termen va fi pe 17 septembrie, dupa vacanta judiciara.

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu