vineri, februarie 26, 2021
16.5 C
Craiova

Vești proaste, dar cui îi pasă? Cui îi mai pasă de ceva?

Orice vești ai aduce, destinatarii sunt tot mai apatici. Nu că ar fi dat vreodată pe-afară de proactivitate, dar dacă e să dăm vreo două-trei vești, avem parte doar de nițică reacție pe Facebook. Și cam atât!…

Vești despre educație: avem cel mic mic procent din PIB alocat acestui domeniu din toată Uniunea Europeană.

Așa, și? Cui îi pasă? Ce nevoie avem de carte, când în România carierele nu au nevoie de ea? Ca să reușești în viață aici, în țară, trebuie să fii ticălos, arogant, șmecher, ipocrit, prost, incult, dar cu tupeu. Cabinetul Cîțu alocă 3,1% din PIB pentru educație. Suntem ultimii. Deasupra noastră, Bulgaria, cu 4,1% din PIB și Slovacia și Ungaria, cu câte 4,2%. Îi găsiți aici pe „nefericiții” care au alocări mai mari. Nouă nu ne trebuie, noi suntem gata de plecare la sparanghel, chiar și când zborurile sunt interzise, pentru că noi suntem campioni la cules iarbă. Ce vești bune despre educație? Ce, vita pusă în jug are nevoie de carte? Se învață repede cu „dii, măi boule” și o manea recompensă…

…din domeniul IMM-urilor. Ce nevoie avem de capital românesc?

N-avem, că noi muncim, nu suntem antreprenori. N-ai carte, n-ai parte nici de companii românești. Că doar nu te duci cu firma să culegi iarba legumele nemților!… Așa că vreo 60.000 de firme care au avut probleme în 2020 din cauza proastei gestiuni a pandemiei vor da ortu’ popii în 2021. Așa zic specialiștii, care au analizat „ajutorul extraordinar” de care au beneficiat aceste firme, amânările diferitelor plăți către, datoriile acumulate etc. Doar nu vreți vești bune pentru aceste companii mici și medii care plătesc taxe și impozite? Ce să facă țara cu ele?

Despre sănătate, mai la vară!…

Când o veni căldura și nu mai e nevoie de radiatoare în spitale. Atunci se vor împuțina incendiile și vom vedea ce e de făcut. Ce să facem noi cu spitalele astea care nu ascultă de nimeni? Păi, e simplu, le căutăm stăpân cu experiență. Cum facem? Dăm mai puțini bani la sănătate, că doar e pandemie, apoi le mărităm. Așa că dacă vor lua foc, vor răspunde patronii de afară, că ăia vor concedia managerii iresponsabili, nu ca noi, care îi votăm și îi ducem în Parlament.

Avem, totuși, și câteva vești bune.

Vești pentru noi. O astfel de veste este că vine primăvara, deja au apărut ghiocei, toate intersecțiile sunt pline de „antreprenori” care îi rup din pădure ca să îi aducă pe parbrizul tău.

O altă veste bună e că poliția s-a plictisit să îi mai amendeze pe cei care nu poartă mască. Așa că, mai ales în prețiosul mediu rural, nimeni nu se mai obosește să și-o pună. La ce ne-o trebui, când avem vaccin, iar raportările oficiale sunt tot mai palide. Și ce să caute la noi tulpina din Africa de Sud, ce, nu are un continent la dispoziție ca să-și facă de cap?

Cele mai noi vești sunt din Valea Jiului.

Dar pentru că nu are o legătură directă cu Green Deal, sau poate pentru că are (cui îi pasă cum stau lucrurile cu exactitate?!), Valea Jiului poate fi abandonată, iar minerii ăia… Ăia sunt niște fraieri care muncesc în subteran. Niște amărâți față de cei care taie frunză la câini în guvern, în Parlament sau în …popor. Ăștia, șmecherii, trăiesc la lumină și au parte de aer curat. Cui îi pasă de Valea Jiului?

Cui îi pasă în mod real de ceva serios, orice? Și de ce i-ar păsa? E mai dulce agonia când e împărtășită, când, de sus până jos, proștii și hoții cântă aceeași tristă melodie – să moară dușmanii!… Unde ați mai văzut o asemenea strânsă legătură între popor și conducători? O astfel de agonie spectaculoasă? Ce vești să aduci unei lumi aflate în destrămare?   

Ultimele stiri

Polițiștii șpăgari de la Olt, ajutați de Curtea de Apel Craiova: flagrantul e respins!

Probele prin care era dovedit flagrantul în cazul celor patru polițiști șpăgari de la Poliția Rutieră Olt au fost...

Mai multe articole din aceeasi categorie