Viceprimarul din Târgu Jiu a plecat din PSD și s-a înscris în Partidul Verde

Adrian Tudor Drăghici, viceprimar al municpiului Târgu Jiu, a plecat din PSD și s-a înscris în Partidul Verde, condus de Florin Călinescu. El va fi candidatul la Primărie al acestei formațiuni și se va confrunta cu fostul său coleg, Ciprian Florescu, dar și cu actualul primar, Marcel Romanescu de la PNL.

Adrian Tudor Drăghici era și președinte executiv al PSD Târgu Jiu și a decis să părăsească formațiunea săptămâna trecută.

Nu mai puteam rămâne lângă niște oameni care nu se țin de cuvânt și calcă totul în picioare pentru interesele lor . Cei care nu- și respectă cuvântul dat propriilor colegi nu-și vor respecta nici angajamentele si promisiunile față de cetăteni. Așa că… fiti cu ochii în patru!…
Mergem mai departe pe un nou drum, oricât ar fi de greu! Drumurile dificile duc, nu-i așa, spre cele mai frumoase destinații…”, anunța el în urmă cu câteva zile.

Florin Călinescu: Și Pro Tv a început într-o garsonieră!

Florin Călinescu a fost la Târgu Jiu și a susținut o conferință de presă alături de noii săi colegi „verzi” din Gorj, în urmă cu scurt timp.

Întrebat de ce nu a ales un partid mare, Călinescu a spus că partidele mari nu au făcut decât „nenorociri”.

„Să mă duc să zic Mie ce-mi pică? Nu. Ei nu au făcut decât să-și pună amantele și șoferii în funcții.

Formațiunea asta este mică, dar poți să o dezvolți. În prima zi de Pro Tv eram într-o garsonieră toți, habar nu aveam ce se întâmplă. Partidul Verde a început în toată Europa de la zero, pentru că nu se mai poate. Îmi plac lucrurile de la zero. Să iau făina și drojdia și să mă apuc de frământat.

În bibliotecă se află o carte pe care scrie „Hamlet”. Unii o iau și fac un spectacol bun, alții prost. Acest partid a pornit cu o mie de mebri și acum are câteva mii. Sunt oameni care sunt atrași de felul meu de a fi. Partidul crește”, a spus Florin Călinescu.

Partidul Verde: „Suntem acum părtaşi ai decăderii unei naţiuni”

Manifestul Partidului Verde, postat pe site-ul propriu, conține o serie de programe în toate domeniile de activitate. În plus, critică modul în care se face politică acum în România.

„Grupările politice care s-au perindat la guvernare în ultimii 30 de ani au folosit tactici agresive și instigatore la ură pentru a înșela omul de rând și a-și forța drumul spre putere. Pe de altă parte, politicienii în funcție nu reușesc nici în prezent să facă schimbări reale, în vremuri în care România are nevoie de acțiuni concrete și ambițioase, ci, în continuare, încearcă să ne fure nouă şi copiilor noştri dreptul la un viitor demn.

Privind în jur, România de azi trăieşte o criză la nivel social, moral şi economic din cauza corupţiei, sărăciei, foametei, hoţiei si minciunii cu care românii se confruntă zilnic.

Noi, poporul lui Eminescu, Coandă, Enescu şi Brâncuşi, care până ieri vorbeam lumii întregi despre cultură şi creativitate de geniu, suntem acum părtaşi ai decăderii unei naţiuni.

Noul Partid Verde doreşte să demonteze din temelii un sistem politic corupt care nu a funcţionat şi nu va funcţiona niciodată pentru cetătenii de rând și să reaşeze la loc de cinste omenia, respectul interuman şi al valorilor care ne definesc ca popor”.

Cârciumaru, PSD Gorj: Colegii să lase deoparte frustrările

Conducerea PSD Tîrgu Jiu nu a rămas fără replică la acuzațiile pe care le-a adus Adrian Tudor Drăghici. Senatorul Florin Cârciumaru a emis un comunicat în care vorbea chiar de „impertinență”.

Mă disociez de acțiunile hazardate și afirmațiile total neinspirate ale președintelui executiv al PSD Târgu Jiu, care, intenționat sau nu, încearcă să destabilizeze organizația municipală, tocmai înainte de alegerile locale, deranjat de listele preliminare de candidați.

Nici când m-am aflat la conducerea organizației și nici acum, cu domnul președinte Mihai Weber la conducere, nu am impus sau retras personal un anume candidat. La PSD Gorj, candidații au fost stabiliți și desemnați în mod democratic împreună cu fililalele locale în cauză, ținându-se cont de opinia colegilor, dar și de sodajele de opinie. Astfel a fost desemnat și candidatul pentru Târgu Jiu. Dar pentru unii, democrația, supunerea deciziei majorității sunt de neacceptat sau de neînțeles.

Toți colegii social-democrați trebuie să lase deoparte micile frustrări, să-și susțină candidații desemnați în comunitățile din care fac parte și să se concentreze doar pe obținerea celui mai mare scor la competiția electorală din septembrie.

Nu pot să accept ca numele meu să apară în declarații ofensatoare și pătimașe ale unor colegi mai tineri, care nu-și acceptă locul în partid și care nu respectă decizia politică a organizației din care aceștia fac parte.
Ultimele afirmații au fost de-a dreptul impertinente, devenind și eu indirect țința lor. Am ținut enorm la colegii mei din PSD și de aceea am avut, ani la rând, una dintre cele mai unite și solide echipe din țară. Însă dezamăgirile apar de multe ori de la persoanele apropiate de la care te aștepți cel mai puțin”, a spus Cîrciumaru.

Articole asemanatoare