Breaking News

Publicatie administrata editorial de Cristi Giambasu

Victor Ponta considera Legea Off-shore ca fiind “o lege facuta pe sub masa! Nu pot vota asa ceva”

Legea Offshore, cea care impune condițiile în care pot fi scoase și vândute gazele din Marea Neagră, stârneşte un scandal uriaş în Coaliția de guvernare. Ultima persoana publica ce s-a pronuntat asupre legi a fost presedintele ProRomania, Victor Ponta.

Reprezentanţii opoziţiei au fost primii care au reclamat faptul că cel puțin două modificări esențiale față de varianta adoptată de Senat ar fi apărut peste noapte. Modificări despre care nici partenerii de guvernare ai PSD nu ştiau. Aşa că, atunci când deputații PSD au decis că vor să voteze proiectul, reprezentanţii ALDE au plecat din sală.

Scandalul din Comisia de Industrii a început după ce Opoziția a remarcat două modificări majore făcute peste noapte în Legea Offshore. Redevențele sunt mai mari pentru gazul extras, iar procentul pentru deducerea investiţiilor s-a redus la jumătate, de la 60, la 30%. Surse din partid susţin că schimbările ar fi fost decise chiar de Liviu Dragnea.

Deputat: “Există un dosar, că e în biroul domnului Dragnea. Mergeţi până sus, luaţi-l, dacă e la ANAF trimiteţi secretarul până la ANAF.

Ponta nu voteaza “o lege facuta pe sub masa”

“Deputatii ProRomania NU pot vota o lege facuta “pe sub masa” , modificata de 4 ori fara nicio dezbatere transparenta , fara specialisti si fara prevederi clare!”, a declarat Victor Ponta.

Tentativa de a se vota azi legea printr-o majoritate de conjunctura PSD – UDMR ( chiar si cei de la ALDE sunt deranjati de jocurile ascunse ale lui Dragnea ) este o mare greseala si va angaja resursele Romaniei pe 30 de ani / singura solutie rationala si in beneficiul Romaniei este retrimiterea la Comisiile de specialitate a proiectului si dezbaterea sa cat mai temeinica alaturi de specialisti si de reprezentantii tuturor fortelor politice!

Trebuie sa stim si sa sustinem toti cei care traim in Romania cum ne vom exploata resursele naturale in urnatorii 30 de ani!”, a precizat Ponta.

Articole asemanatoare

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of