vineri, iunie 14, 2024
17 C
Craiova

(VIDEO) 19 ani de DGA. Ministrul Cătălin Predoiu a anunțat ce priorități are MAI

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat, miercuri, la evenimentul dedicat împlinirii a 19 ani de activitate a Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), că nu există leadership fără integritate. Predoiu a menționat și că prioritățile DGA ar trebui să coincidă cu cele ale MAI: combaterea traficului de droguri şi lupta cu clanurile de interlopi. 

„Dacă noi ne-am propus şi am reuşit graţie efortului poliţiştilor de frontieră şi al liderilor lor centrali şi locali de a reduce migraţia într-un an la toate frontierele cu 73%, asta e o performanţă şi trebuie apreciată. Dar, la fel, ştim bine că mai sunt găuri de astupat. Şi atunci e normal că trebuie să vă uitaţi şi dumneavoastră în zona aceea”, a spus ministrul Predoiu.

El le-a transmis lucrătorilor DGA că priorităţile acestora trebuie să fie în strânsă legătură cu priorităţile Ministerului, iar MAI şi-a propus să acţioneze în combaterea traficului de droguri şi în lupta contra clanurilor de interlopi.

„Urmează alegeri cruciale pentru viaţa noastră. Cei care intră în competiţia politică trebuie să o câştige politic. Am cerut MAI şi voi cere MAI să rămână neutru, şi să rămână neutru, nu doar la nivel principal, al conducerii, aici nu este niciun dubiu, ci până la ultimul angajat al Ministerului din teritoriu. Ne vom asigura de acest lucru! Şi ne vom asigura că cei care se abat de la acest principiu vor suporta consecinţele legii”, a mai declarat Cătălin Predoiu.

Cum a decurs ceremonia dedicată împlinirii a 19 ani de activitate a DGA

Ceremonia dedicată împlinirii a 19 ani de activitate a DGA a fost organizată sub forma unei dezbateri de idei asupra rolului avut până în prezent de DGA în privinţa asigurării integrităţii personalului MAI şi al altor instituţii publice.

La eveniment au participat ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senat, Nicoleta Pauliuc, preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor, Laurenţiu Dan Leoreanu, ambasadorii în România ai Republicii Franceze, Republicii Moldova, Republicii Italiene, Republicii Bulgaria, precum şi reprezentanţi ai Ambasadei Statelor Unite ale Americii, ambasadelor Germaniei, Regatului Ţărilor de Jos, Austriei, Regatul Marii Britanii şi Irlandei de Nord şi Ucrainei.

Au fost, de asemenea, prezenţi, Sebastian Vălean – prim adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Alina Albu – procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi Viorel Cerbu – consilier al procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Citește și: DNA, la bilanț. Marius Voineag: „Costurile corupției rămân inacceptabil de mari pentru societatea românească”

SourceAgerpres

Ultimele stiri

VÂLCEA: EVENIMENT RUTIER ÎN LOCALITATEA MILCOIU

În această seară, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au intervenit la un eveniment rutier,...

Mai multe articole din aceeasi categorie