(VIDEO) Constructorul Centurii Craiova Sud cere o nouă păsuire! Lucrările sunt mult întârziate

0
100

Constructorul Centurii Craiova Sud cere o nouă păsuire pentru finalizarea lucrărilor la varianta de ocolire DN 55 – DN 56 – DN 6, drumul de aproape 10 km care trebuia sa fie gata încă din 2023. Valoarea contractului de lucrări este de 32 de milioane de euro (TVA inclus).

Mobilizarea antreprenorului italian Rizzani de Eccher a fost una slabă de la bun început, iar acum acesta cere DRDP Craiova o nouă prelungire. Ultimul termen de finalizare asumat era 11 aprilie 2024. Nu poate fi însă respectat, pentru că firma italiană abia a ajuns la un stadiu fizic al lucrărilor de 58%, potrivit DRDP. Artera de 9,8 km urma să lege trei drumuri naționale importante în această zonă, DN 56 Craiova – Calafat, DN 55 Craiova – Bechet și DN 6 Alexandria – Craiova, însă pe șantier constructorul s-a mișcat greu.

Constructorul Centurii Craiova Sud cere o nouă păsuire. Ce lucrări execută în prezent

„În această perioadă, conform jurnalului de lucrări depus chiar de antreprenor, pe șantierul VO Sud Craiova se execută următoarele tipuri de lucrări: umpluturi cu pământ stabilizat mecanic; execuție zid sprijin; săpături în zona sensului giratoriu cu DN 55; armare, cofrare și betonare la poduri și podețe; așternere strat de balast.

Pe șantier, conform declarației antreprenorului, sunt prezente: 54 de utilaje / autocamioane și 135 de persoane (personal TESA, muncitori, operatori utilaje, șoferi). Termenul de finalizare al lucrărilor este 11.04.2024, în analiza inginerului fiind o solicitare de extensie a termenului de finalizare, depusă de firma care realizează lucrările“, se arată într-o informare postată pe Facebook de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova.

Cum va arăta Centura Craiova Sud II

Conform contractului de 32 de milioane de euro (valoare de atribuire), Rizzani de Eccher are de realizat un drum de 9,8 km care va face legătura între DN 56, DN 55 şi DN 6. Practic, o continuare a variantei Craiova Sud DN 6 – DN 65. Centura Craiova Sud II se desprinde din DN 56 printr-un sens giratoriu, traversează linia CF neelectrificată Craiova – Calafat cu un pasaj suprateran, apoi continuă paralel cu digul de apărare al Jiului, pe care îl va traversa cu un pod.

La km 4+100 se prevede un nou sens giratoriu, la intersecția cu DN 55, iar la km 8+908 un pasaj subteran pentru traversarea liniei electrificate CF Bucureşti – Timişoara. Traseul variantei Craiova Sud II se termină la km 9+889, la intersecția cu sensul giratoriu de pe DN 6 (la Cârcea). Va fi gata până la finele acestui an? Rămâne de văzut.

Citește și: (VIDEO) 221 de utilaje, în acțiune pe tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Pitești!