(VIDEO) Craiova, din nou în topul târgurilor de Crăciun din Europa!

0
127

Craiova s-a clasat pe locul doi în topul târgurilor de Crăciun din Europa, organizat anual de European Best Destinations, cel mai vizitat site turistic din Europa. După locul 3 anul trecut, Craiova a mai urcat acum o treaptă, în spatele caștigătoarei de anul trecut și de acum: Budapesta. Locul 3 a fost obținut de târgul de Crăciun de la Metz (Franța).

Craiova a primit 60.404 voturi, 48,32% dintre ele venind din afara României, în principal din Marea Britanie (26%), SUA (18%), Germania (12%), Franța (9%) și Țările de Jos (8,4%). Cu un record absolut de aproape 600.000 de voturi strânse din 168 de țări, competiția a adunat la start 20 de orașe europene, dintre care unele cu o lungă tradiție în organizarea târgurilor de Crăciun, cum ar fi Praga, Viena, Bruges, Bruxelles, Budapesta, Londra, Manchester, Madeira sau Metz. 

Ne bucurăm că povestea ediției din acest an a târgului de Crăciun a fost atât de admirată de turiști din țară și străinătate, iar Craiova devine un magnet pentru cei care doresc să ne cunoască mai bine. Mulțumim tuturor celor care ne-au votat și în special craiovenilor, care se confruntă din ce în ce mai mult cu aglomerația mare din weekenduri, când mii de turiști vin să ne viziteze târgul și orașul“, a afirmat edilul Craiovei, Olguța Vasilescu. Ea a mai precizat că pentru anul viitor una dintre temele care pot fi abordate la Târgul de Crăciun este „Războiul Stelelor“.

Hotelierii, agențiile de turism și toate companiile sau instituțiile care lucrează în domeniul turismului din Craiova au dreptul să utilizeze, începând de joi, logo-ul „European Best Christmas Market – Craiova 2024“ pe toate comunicările, site-urile, fotografiile sau imaginile difuzate sau distribuite.

Citește și: (VIDEO) Are Craiova cel mai frumos brad de Crăciun din Europa? Cui i-a luat fața în clasamentul EBS