(VIDEO) Cum a fost lansat Marian Vasile, candidatul AUR la Primăria Craiova

0
131

Marian Vasile, candidatul AUR la Primăria Craiova, a avut parte de o lansare cu scandal. Unul provocat mai mult de forțele de ordine prezente la eveniment, decât de participanții la lansare.

Ca de obicei, când vine vorba despre o acțiune AUR, la Craiova se organizează imediat o contra-acțiune din parte PSD. Așa s-a întâmplat și miercuri, 20 martie, ziua lansării candidatului AUR la Primăria Craiova. Simpatizanții PSD au venit cu pancarte anti AUR și anti George Simion, adversarii lor cu steaguri tricolore, dar atmosfera nu părea una tensionată.

Mai degrabă jandarmii au fost cei care au încins spiritele, oprind accesul la eveniment al mai multor membri și simpatizanți AUR, ba chiar și al candidatului la Primăria Craiova, Marian Vasile. Acesta a trecut cu greu de cordonul de jandarmi pentru a ajunge la pupitru, unde era și așteptat, de altfel. 

George Simion: Olguţa, noi nu suntem vânzători!“

Încă un motiv pentru liderul AUR, George Simion, prezent la eveniment, să o atace pe Olguța Vasilescu pentru modul în care s-au comportat jandarmii.

Disperarea e mare aici, la Craiova, unde mafia şi «La Famiglia» s-au reunit în familia Vasilescu-Manda. Au trimis instigatori în rândurile noastre, cu portavoci, plătiţi din banii primăriei, ca să facă deranj. Au încercat să ne trimită tot felul de intruşi în rândurile noastre, ca să deturneze această conferinţă de presă, ca să deturneze partidul AUR în Dolj, să ne preia PSD. Nu suntem de preluat (…) Nu îţi merge, Olguţa, noi nu suntem vânzători! Te doare că avem singurul candidat care nu este în buzunarul tău şi nu este controlat de tine! Te doare că în Consiliul Local sunt voci care ţi se împotrivesc! Te doare că nu e dictatură şi unanimitate cum îşi plăcea ţie în Partidul Unic Comasat“, a afirmat preşedintele AUR, George Simion. 

Marian Vasile, candidatul AUR la Primăria Craiova: „Mă voi lupta până la ultima picătură de sânge pentru a transforma Craiova în ce trebuie să fie: inima vibrantă a Olteniei!“

Candidatul AUR la Primăria Municipiului Craiova, Marian Vasile, este de profesie inginer IT, este antreprenor, dar are și o experienţă vastă în administraţia publică, fiind consilier local din 2008. Este căsătorit și are doi copii. Marian Vasile, care a avut un discurs războinic la lansare, se anunță drept principal contracandidat al Liei Olguţa Vasilescu la alegerile locale din 9 iunie. 

Marian Vasile, candidatul AUR la Primăria Craiova, a avut parte de o lansare cu scandal
Marian Vasile, candidatul AUR la Primăria Craiova, a avut parte de o lansare cu scandal

Nu credeam că după 16 ani de activitate în Consiliul Local Craiova o să fiu nevoit să trec de o barieră de jandarmi, să îmi fie ruptă cămaşa ca să ajung aici. De asta candidez! O să vedeţi în jurul nostru, la AUR Craiova, oameni competenţi, care au dat dovadă că au făcut ceva în viaţă, profesori, mici și mari antreprenori. Craiova este condusă acum de o familie de baroni! De asta candidez. Ca să îşi păstreze privilegiile, i-a adus pe aceşti craioveni, pe care îi respect, au fost aduşi aici doar pentru ca unii să îşi păstreze privilegiile. O să fie o campanie grea, mă voi lupta până la ultima picătură de sânge pentru a transforma Craiova în ce trebuie să fie: inima vibrantă a Olteniei!“, a afirmat Marian Vasile, care a fost exclus luna trecută din PNL. 

Discursul lui Vasile a fost întrerupt, la un moment dat, de către George Simion, care l-a apostrofat pe viceprimarul în exercițiu al Craiovei, Răzvan Diaconu. Acesta, care se aliase la un moment dat partidului AUR, se afla acum în tabăra contestatarilor. Prezentarea candidaților a avut loc în fața Centrului Multifuncțional, acolo unde își desfășoară activitatea Primăria Craiova. 

Citește și:

Se anunță deranj mare la Primăria Craiova! AUR își lansează candidații în curtea instituției

Euractiv a făcut proiecția alegerilor pentru Parlamentul European: AUR – pe primul loc în sondaje, AfD din Germania – în cădere