(VIDEO) Cum arată Varianta Ocolitoare Târgu-Jiu, văzută de sus. Imagini spectaculoase. Când va fi gata

0
157

DRDP Craiova a postat un video cu Varianta Ocolitoare Târgu-Jiu, văzută de sus. Filmarea integrală din dronă arată și stadiul actual al lucrărilor, care, potrivit DRDP, ar fi de peste 85% grad de execuție. 

Conform sursei citate, sectorul de vest, între Bârsești și Romanești, este pregătit pentru recepția la terminarea lucrărilor, după remedierea neconformităților constate la inspecția preliminară și auditul de siguranța circulației, care au avut loc săptămâna trecută. După recepție, acest sector de drum va putea fi deschis circulației rutiere. Totodată, pe sectorul estic, între Romanești și Iezureni, se lucrează în toate punctele pentru finalizarea lucrărilor și deschiderea circulației pe toată lungimea Variantei Ocolitoare până la data de 25 iunie 2024, potrivit Direcției.

La sfârșitul lunii trecute, au fost testate și podurile de pe Varianta Ocolitoare a municipiului Târgu Jiu, cu convoaie de autocamioane de tip Trakker dispuse în diverse scheme de încercare. Lucrările la VO Târgu Jiu au demarat în februarie 2021 și ar trebui să fie gata la data de 25 iunie 2024. Contractul având ca obiect „Construcția Variantei de Ocolire Târgu Jiu – Finalizare lucrări“ a avut o valoare de 207 milioane lei fără TVA (fonduri europene), pentru un drum de 20 de kilometri. Durata contractului a fost de 18 luni – perioada de execuție a lucrărilor, și 60 de luni – perioada de garanție. Lucrările sunt executate de Asocierea Societa Edile Costruzioni E Lavori SA – Secol Romania SRL.

Citește și: EXCLUSIV / (VIDEO) DEx12 Craiova – Pitești, tronsonul 1. Se montează grinzile pentru pasajul care traversează DN 65!