vineri, iunie 14, 2024
17 C
Craiova

(VIDEO) Cum se descurcă Ozaltin și UMB pe DEx12 Craiova – Pitești. Va fi gata drumul în acest an?

Cum se descurcă Ozaltin și UMB pe tronsonul 1, respectiv 4 al Drumului Expres (DEx12) Craiova – Pitești? Va fi gata drumul în acest an? Iată cum se prezintă cele două șantiere, în opinia specialiștilor.

Oficialii de la Ministerul Transporturilor estimează că ambele tronsoane în execuție ale drumului expres Craiova – Pitești vor fi gata în 2024. Dintre acestea, tronsonul 1 construit de turcii de la Ozaltin, în asociere cu firma craioveană Strade Bauunternehmung SRL, ar avea cele mai mari șanse să fie finalizat primul, fiind mai avansat și mai mic decât tronsonul 4, construit de UMB, potrivit estimărilor oficiale. Cred ca Ozaltin termină mai repede. Și pentru că lotul lor este mai scurt”, a spus, pentru Economica.net, Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). 

Pe de altă parte, Ionuț Ciurea, directorul executiv al Asociației Pro Infrastructură (API), estimează că în 2024 există șanse reale pentru darea în trafic doar a segmentului Colonești – Albota din tronsonul 4 construit de UMB. Pentru finalizarea întregului tronson însă, constructorul român ar mai avea mult de lucru (cel puțin nouă luni) la nodul cu A1 București – Pitești, după cum susține reprezentantul API. Legat de tronsonul 1 al DEx12, Ciurea a menționat că mai este mult de lucru la structuri și că „antreprenorul din Turcia nu are forța necesară finalizării lucrărilor până la finalul anului, mai ales că are termen contractual de finalizare în martie 2025“.

Cum se descurcă Ozaltin și UMB pe DEx12 Craiova – Pitești. Tronsonul 1, progres fizic de 68%

După cum se știe, tronsonul 1 al DEx12 Craiova – Pitești, în lungime de 17,7 km, a fost relicitat după ce contractul cu italienii de la Tirrena Scavi a fost reziliat. Noul constructor, asocierea turco-română Ozaltin – Strade – Visio, are termen de finalizare a lucrărilor în primăvara anului viitor. Cu toate acestea, având în vedere ritmul din șantier, mai mulți oficiali de la Transporturi estimează că lucrările la tronsonul 1 Craiova – Robănești ar putea fi terminate în avans, până la finalul acestui an. 

Progresul fizic total pe acest lot este undeva la 68%, conform datelor de pe harta CESTRIN. Asocierea Ozaltin – Strade – Visio s-a mișcat bine în șantier și a lucrat în paralel la terasamente, pasaje și așternerea stratului de asfalt.

Tot până la finalul anului ar putea fi gata și tronsonul 4 al DEx12, conform estimărilor oficialilor de la Transporturi, dar și ale constructorului UMB. În lungime de 31,82 kilometri, acest tronson este realizat în proporție de 48%, conform celor mai recente date. UMB, care a construit și tronsoanele 2 și 3 ale drumului expres, se poate mobiliza oricând la capacitate maximă, mai ales că muncitorii lui Dorinel Umbrărescu lucrează și noaptea. Și pe tronsonul 1 s-a lucrat pe timp de noapte, pentru o eficiență maximă. 

Rămâne de văzut dacă cei doi antreprenori, Ozaltin și UMB, vor reuși să finalizeze lucrările la „Autostrada Ford“ până la finalul anului. Anul trecut, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, estima că lucrările la întregul drum expres Craiova – Pitești ar urma să fie finalizate până în toamna lui 2024, când se va putea circula pe șosea de mare viteză de la Craiova până la Constanța. 

Citește și:

UMB și Ozaltin, constructorii de pe DEx12 Craiova – Pitești, se mențin în top. Ce progres au avut în martie 

Ajungem de la Craiova la Mangalia doar pe drum de mare viteză?

Ultimele stiri

VÂLCEA: EVENIMENT RUTIER ÎN LOCALITATEA MILCOIU

În această seară, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au intervenit la un eveniment rutier,...

Mai multe articole din aceeasi categorie