marți, august 9, 2022
30.6 C
Craiova

VIDEO cutremurător. Omul de afaceri de la Arad a murit ars de viu

Omul de afaceri Ioan Crişan, decedat în urma exploziei care a avut loc sâmbătă, 29 mai, în parcarea unui supermarket din Arad, a ars de viu. Iniţial, primele informaţii indicau faptul că suflul exploziei l-a omorât pe loc pe arădean. Însă o filmare care circulă intens în mediul online dovedeşte faptul că Ioan Crişan a supravieţuit exploziei, fiind, însă, ucis de flăcările care au cuprins maşina. Potrivit jurnaliștilor de la aradaon.ro, filmarea începe după câteva secunde de la momentul deflagraţiei care l-a aruncat pe afaceristul arădean pe bancheta din spate a maşinii sale. După ce a fost aruncat pe bancheta din spate a maşinii, pe Ioan Crişan au căzut scaunul şi spătarul din faţă, de la locul şoferului. După câteva secunde de linişte, scaunul căzut pe afacerist începe să se mişte. Crişan încerca din răsputeri să iasă din maşina distrusă de explozie. În tot acest timp, incendiul începe tot din locul în care a fost montată bomba, de sub scaunul şoferului, flăcările crescând de la o secundă la alta. Afaceristul continuă să se zbată secunde bune, încercând să se elibereze de sub scaunul căzut peste el şi încercând să ajungă cu mâna dreaptă la mânerul portierei din dreapta, spate. Din păcate, cel mai probabil, din cauza rănilor provocate de explozie, afaceristul de 66 de ani nu mai are forţa necesară să deschidă uşa şi să se elibereze. Uşor-uşor, flăcările acaparează tot interiorul maşinii, „semnând” condamnarea la moarte a arădeanului, mai notează presa din Arad.

Prin prisma acestor noi informaţii, apare un mare semn de întrebare: Ioan Crişan ar fi putut să supravieţuiască dacă incendiul era stins înainte să cuprindă toată maşina? Într-adevăr, cel mai probabil, rănile provocate de bomba care a explodat în Mercedesul omului de afaceri erau foarte grave şi, poate, chiar şi acestea l-ar fi ucis pe Crişan ulterior. Dar, ţinând cont de faptul că omul a luptat pentru viaţa lui, a încercat să se elibereze din „capcana” care a devenit propriul autoturism, poate că viaţa lui ar fi putut să fie salvată. Numai că, din păcate, flăcările au „inundat” mult prea repede întregul habitaclu, iar intervenţia unui trecător, care a încercat să stingă focul cu un extinctor auto, nu a avut nicio şansă de izbândă.

Șeful Poliției, „degeaba” la Arad

Jurnaliști din Arad comentează sarcastic prezența mai-marilor din Poliția Română la Arad, precizând că deși a trecut atâta timp de la explozie, nimeni nu știe nimic și sunt numai speculații peste tot. „Inspectorul general al Poliției Române, un fel de „greu de văzut”, cel puțin printre polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Arad. Și asta deoarece, deși se știa că șeful Poliției Române se află, marți, 8 iunie, în clădirea IPJ Arad de pe strada Vârful cu Dor, nimeni nu l-a văzut. „Este sus (n.r. în clădire), dar nu l-am văzut”, ne spuneau, pe rând, cei care ieșeau din inspectorat. Potrivit informațiilor pe care le deținem, „vizita” mai marelui Poliției Române este făcută în contextul exploziei bombei în 29 mai, în urma căruia omul de afaceri arădean Ioan Crișan a decedat. Că a venit să „urnească” ancheta după ce s-a zvonit că aceasta nu duce către nicio pistă concretă, așa cum prezintă mass media națională situația, că a sosit la Arad pentru că cercetările au o finalitate, nu se știe exact, însă se mizează pe prima variantă. Cert este că marți după masa, în sediul IPJ Arad, erau atât numărul 1, cât și numărul 2 – chestorul Eduard Mirițescu aflându-se la Arad deja de o săptămână – din Poliția Română, însă niciunul nu și-a asumat vreo declarație în fața presei, secretomania atingând un nivel maxim. De asemenea, nici noul, dar totodată vechiul inspector șef al IPJ Arad, Ioan Tamaș nu a putut fi contactat – având telefonul închis – pentru declarații, însă acest lucru este o obișnuință în ceea ce-l privește. Că dosarul este dificil, sensibil, nemaîntâlnit se poate intui ușor, însă faptul că niciuna dintre instituțiile implicate în ancheta bombei de la Arad nu comunică minumul necesar dă naștere unor scenarii incredibile.
Un lucru este sigur, la 10 zile de la explozia care a pus capăt într-un mod tragic vieții unui om, cei responsabili sunt liberi, în timp ce omul de afaceri Ioan Crișan va fi înmormântat miercuri, după ce trupul acestuia a fost ridicat, marți, de la morgă și transportat la o casă funerară pentru o noapte de priveghi. Apoi își va dormi somnul de veci, în liniște. Dacă va putea”, scrie aradon.ro.

Ultimele stiri

Ministerul Sănătăţii: Peste 9.800 de cazuri noi de COVID-19; rata de infectare în Capitală – 9,62

Un număr de 9.864 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de...

Mai multe articole din aceeasi categorie