(VIDEO) „Mirel din Turnu Măgurele“ a împărțit România în două! Trapperița Erika Isac ar putea stârni o adevărată mișcare de tip „Me too“

0
193

Piesa „Macarena“ interpretată de trapperița Erika Isac, care a adunat în doar câteva zile peste două milioane de vizualizări pe YouTube, considerată deja o piesă-manifest, a împărțit România în două.

Un mesaj transmis în versuri dure, despre problemele femeii în societatea românească, i-a adus autoarei un val de simpatie ce pare să pornească în România o mișcare de tip „Me too“. S-au adunat mii de mărturii pe internet venite de la femei, unele voci cu greutate în societate, care-și povestesc experiențele traumatizante. Alte voci critică în schimb limbajul și spun că realitatea descrisă în „Macarena“ vizează anumite straturi ale societății.

„Mirel din Turnu Măgurele“ este bărbatul pe care-l poți întâlni oriunde, la orice oră, spun susținătorii Erikăi, insistând asupra faptului că lansarea acestei piese poate fi un moment propice pentru a fi puse în dezbatere realități îngrijorătoare care transpar din statistici, lucruri spuse în mod constant, cu un limbaj „adecvat“, de către activiștii pentru drepturile femeilor, dar în continuare rămase fără soluții reale.

Piesa „Macarena“ interpretată de trapperița Erika Isac. Versurile care au stârnit vâlvătaia în mediul online

Piesa „Macarena”, care nu este prima a trapperiței Erika Isac în această notă, a  readus în memoria a mii de femei din România experiențe greu de uitat.

[Refren]

Dale a tu cuerpo alegría, Macarena

Dansează fetele, nu-nțeleg care-i problema

S-a trezit Mirel din Turnu Măgurele

Să ne facă educație: „Fă, voi aveți probleme“.

[Strofa 1]

Care-s cu silicoane, sotto sunt prostituate

Alea care n-au, de ce nu au? Că sunt prea plate

„Curu’ mare, țâțe mici” cum să cânți așa ceva?

Nu vă place, fă, nimic, dă-vă-n *ula mea

„Cum să vorbești urât? Erika, ești domnișoară!”

Ia-te-n gură cu mine ca să vezi cât sunt de doamnă.

Femeia nu înjură, nu se bate, nu se *ute.

Femeia tre’ să calce, și să spele și s-ajute.

Ai un copil de educat, tre’ să-l înveți să sugă,

Când zic „copil!”, mă refer la bărbatu’ de lângă.

„Dacă nu erau bărbații, cine vă proteja?”

„Să ne protejeze de cine?”, exact în *ula mea.

[Strofa 2]

Când un bărbat și o femeie ies la primu’ date

Bărbatului i-e frică să nu fie păcălit de glet

Să nu cumva să nu arate fata ca în poze,

Femeii îi e frică să nu-l apuce p-ăsta psihoze,

Să nu-l apuce omoru’, să-l apuce violu’,

S-apuce să o bată, s-apuce să o-mbete,

S-apuce să o fure, s-o răpească, să se certe.

„Fată, hai că-ți dau locație live în caz de-orice”,

Nu-i normal, în morții mei, și o știți cu toții

Dați mereu vina pe victime ca idioții

Doresc fete la orice bagabond fără rețineri

Să simți cum e să nu poți proteja de alții ca tine.

Cine este Erika Isac

Erika Isac are 24 ani și este cântăreață, compozitoare și dansatoare, abordând genuri precum pop, pop-dance, trap. Versurile piesei „Macarena” nu sunt primele în care Erika folosește un limbaj vulgar, specific, de altfel, genului muzical abordat.

Piesa „Macarena“ interpretată de trapperița Erika Isac a adunat în câteva zile peste două milioane de vizualizări pe YouTube
Piesa „Macarena“ interpretată de trapperița Erika Isac a adunat în câteva zile peste două milioane de vizualizări pe YouTube

În 2015, Erika Isac a devenit cunoscută odată cu viralizarea evoluției sale de la X Factor cu un cover al piesei „Look At Me Now“ de Chris Brown & Busta Rhymes. Au urmat colaborări cu artiști cunoscuți din România și, conform prezentării sale de pe YouTube, peste 400 concerte în toată țara.

„Într-o țară în care violatorii sunt crezuți, iar frații Tate devin un fenomen demn de imitat fiindcă propovăduiesc violența ca noua identitate masculină, Macarena Erikăi Isac e pusă la zid fiindcă folosește expresiile pe care doar partea macho a societății le-a exersat până acum în rap, trap și alte genuri“, scrie jurnalista Sabina Fati în DW.

„Erika Isac și cele care o vor urma s-ar putea să aducă mai multă conștientizare decât toate programele finanțate de guvern și, în timp, această muzică atât de clară ar putea ajuta la schimbarea atitudinilor sau măcar la modificarea viziunii pe care atât de multe femei o au despre o viață la cheremul bărbatului“, adăuga Sabina Fati.

Citește și: (VIDEO) O craioveancă a făcut-o pe Andra să plângă în hohote la Românii au Talent! „Ană, Ană, ce mi-ai făcut tu mie? Nu mă pot abține!“