(VIDEO) Noi imagini de pe șantierul DEx12 Craiova – Pitești! Se lucrează la pasajul peste drumul național

0
99

Avem noi imagini de pe șantierul Drumului Expres (DEx12) Craiova – Pitești! Se lucrează în forță la pasajul peste DN 65 de la km 16+640, unde se toarnă planșeul de beton. Urmează placa de suprabetonare, hidroizolația și racordul cu terasamentele, plus așternerea stratului de asfalt.

Noi imagini de pe șantierul DEx12 Craiova – Pitești. Asocierea Ozaltin Strade Bauunternehmung – Visio Construction Works a demarat lucrările la tronsonul 1 al DEx12 în octombrie 2023. Și-a menținut ritmul bun de lucru și sunt șanse ca drumul să fie gata până la finele anului. 

Antreprenorul a lucrat și noaptea, gradul de execuție depășind 70%. S-a așternut stratul de asfalt pe o porțiune mare a drumului, dar se lucrează și la terasamente, așternerea stratului de balast, turnarea plăcilor de suprabetonare aferente pasajelor, montarea grinzilor prefabricate din beton sau la giratoriul de la intersecția cu Centura Craiova Nord.

Tronsonul 1 Craiova – Robănești al Drumului Expres Craiova – Pitești (17,7 km) are ca punct de pornire Varianta de Ocolire Nord a municipiului Craiova, iar ca punct final limita județului Dolj cu Olt. Traseul traversează teritoriile administrative ale localităților Craiova, Ghercești, Pielești și Robănești.

Citește și: (VIDEO) La turație maximă! Cum arată acum tronsonul 1 al DEx12 Craiova – Pitești