(VIDEO) Noi imagini spectaculoase de pe tronsonul 1 al DEx12 Craiova – Pitești! Cum arată tot drumul

0
2196

Noi imagini spectaculoase de pe tronsonul 1 al Drumului Expres (DEx12) Craiova – Pitești au apărut în spațiul public. Pe canalul de YouTube al lui Marius Pătrulescu, unde sunt postate frecvent filmări cu stadiul lucrărilor la drumul expres Craiova – Pitești, au fost publicate, în week-end, noi imagini cu primul tronson.

La drumul de 17,7 km dintre Craiova și Robănești se lucrează într-un ritm bun, iar imaginile postate stau mărturie. Echipe de muncitori și utilaje ale antreprenorului puteau fi zărite pe toată lungimea șantierului. De altfel, de săptămâna trecută a început montarea grinzilor la podurile și pasajele de pe tronsonul 1, iar în urmă cu două săptămâni constructorul a așternut primul strat de asfalt pe primii kilometri ai drumului. 

Noi imagini spectaculoase de pe tronsonul 1 al DEx12 Craiova – Pitești. Asocierea Ozaltin – Strade Bauunternehmung – Visio Construction Works a dat dovată de o mobilizare bună, iar de la reluarea lucrărilor (18 ianuarie 2024) a avut în permanență în șantier sute de muncitori și utilaje. Se lucrează nu doar la montarea grinzilor și la asfaltare, ci și la toate structurile de pe traseu și la terasamente. 

Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Pitești are ca punct de început desprinderea din Varianta de Ocolire Nord a municipiului Craiova, iar ca punct final limita județului Dolj cu Olt. Valoarea de atribuire a contractului de lucrări a fost de 439,2 milioane lei fără TVA, termenul de finalizare fiind 2025. Antreprenorul și-a luat însă angajamentul să dea în folosință acest tronson până la finele anului 2024. 

Citește și: