(VIDEO) S-a întors iarna în Oltenia! Imagini care te duc cu gândul la Crăciun, nu la Paște

0
188

S-a întors iarna în Oltenia! DRDP Craiova și-a trimis utilajele de deszăpezire pe două dintre drumurile de munte unde zăpada a căzut din belșug. Imaginile prezentate te duc cu gândul mai degrabă la Crăciun, decât la Paște. 

S-a acționat toată noaptea pe DN 67 C, Translapina, dar și pe DN 7A, între Voineasa și Vidra, unde a nins abundent. În zona Rânca s-a acționat cu două utilaje cu lamă și material antiderapant pe sectorul afectat de ninsoare pentru asigurarea circulației rutiere în condiții de siguranță. Stratul nou depus măsoară peste 15 cm, șoferii fiind sfătuiți să nu se deplaseze pe sectoarele de drum afectate de ninsori cu autovehiculele neechipate corespunzător pentru iarnă.

De altfel, potrivit meteorologilor, până marţi, la ora 12:00, la altitudini de peste 1.500 de metri în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură vor predomina ninsorile, local însemnate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă.

Se poate spune, așadar, că s-a întors iarna în Oltenia, trei dintre județe fiind sub cod galben de ninsori: Vâlcea, Gorj și Mehedinți. Toate judeţele din țară care se vor afla parţial sub Cod galben de ninsori sunt: Caraş – Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj şi Mehedinţi.

Citește și: (VIDEO) Imagini superbe cu Varianta Ocolitoare Târgu Jiu! Nodurile rutiere, puse în lumină