(VIDEO) UMB s-a mobilizat pe tronsonul 4 al DEx12 Craiova – Pitești! Când va fi gata

0
244

UMB s-a mobilizat pe tronsonul 4 al Drumului Expres (DEx12) Craiova – Pitești, unde are de realizat cei 31,8 km dintre Colonești și Pitești.

Potrivit DRDP Craiova, antreprenorul a ajuns cu lucrările la jumătate. Ținând însă cont de forța și mobilizarea de care poate da dovadă UMB, cel mai puternic constructor român de drumuri de mare viteză, ar fi șanse ca tronsonul 4 să fie gata până la finele anului, așa cum speră oficialii de la Transporturi. „Mobilizare bună a UMB pe șantierul Tronsonului 4 al DEx 12 ( Craiova-Pitești)! Pe cei 31,82 km cuprinși între Colonești și Pitești progresul fizic a ajuns la 50%. Potrivit antreprenorului lucrările se vor finaliza până la sfârșitul anului 2024“, se menționează într-o postare pe Facebook a DRDP Craiova.

Pe tronsonul 4 lucrează Asocierea SA&PE Construct SRL – SC Spedition UMB SRL – SC Tehnostrade SRL – SC Consitrans SRL, controlată de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu. Durata contractului a fost de 36 de luni (12 luni proiectare, 24 de luni execuție). Valoarea contractului: 754,92 milioane de lei, fără TVA. Sursa de finanțare: Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) + Programul Transport (PT).

UMB s-a mobilizat pe tronsonul 4 al DEx12 Craiova – Pitești. Este mobilizare bună și pe șantierul tronsonului 1

Și pe șantierul tronsonului 1 al DEx12 Craiova – Pitești este mobilizare bună. Pe cei 17,7 km din județul Dolj ai drumului expres se lucrează pe toate fronturile: pasaje, acostamente, terasamente și așternerea stratului de asfalt. Pe tronsonul 1, ca și pe tronsonul 4, antreprenorul a lucrat și pe timp de noapte.

Văzut de sus, tronsonul 1 este deja negru, de la primul strat de asfalt. Asocierea turco-română Ozaltin – Strade Bauunternehmung SRL – Visio a ajuns la un stadiu de execuție de 68% și trage tare pentru a finaliza drumul până la sfârșitul anului.

Citește și:

UMB și Ozaltin, constructorii de pe DEx12 Craiova – Pitești, se mențin în top. Ce progres au avut în martie 

Ajungem de la Craiova la Mangalia doar pe drum de mare viteză?