luni, iulie 4, 2022
26.8 C
Craiova

Vinieta Oxigen a intrat în vigoare. Atenție, șoferi!

Vinieta Oxigen a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2020. Bucureștenii sau călătorii prin București care circulă cu mașini poluante trebuie să o achite.

Vinieta Oxigen – taxă pentru mașinile poluante

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat pe 24 octombrie 2019 introducerea vinietei Oxigen începând cu 1 ianuarie 2020.

Cel mai mare tarif îl vor plăti şoferii care au maşini Non Euro, taxa pentru ei fiind de 1.900 de lei pe an. Vinieta poate achiziţionată pentru o perioadă minimă de o zi (15 lei pentru maşini Non Euro şi 5 lei pentru Euro 4), până la maxim un an.

Valorile acestor taxe le găsiți în tabelul de mai jos.

Amenzile vor începe din luna martie.

Vinieta Oxigen a intrat în vigoare la 1 ianuarie, dar folosim prima perioadă de aplicare pentru acomodare și conștientizare. Posibile amenzi se vor da începând din martie”, a spus Gabriela Firea.

Maşinile sub Euro 3 nu vor mai avea acces în centrul oraşului chiar dacă plătesc vinieta. Autoturismele Euro 4 vor plăti vinieta din 2021. Maşinile noneuro, Euro 1 şi Euro 2 nu vor mai avea voie deloc în Bucureşti din 2022. Pentru cele Euro 3, restricţia este valabilă din 2024.

Până luni, potrivit unei statistici prezentate de primarul Gabriela Firea, au fost achiziționate 104 viniete Oxigen în valoare de 12.485 lei.

Vinietele Oxigen vor putea fi achiziţionate online, din benzinării, prin sms sau aplicaţii online ale Primăriei Capitalei, care vor fi realizate special în acest scop.

Ultimele stiri

La mulți ani, Slatina ❗

Televiziunea Euro Oltenia Info a fost alături de slătineni la aniversarea celor 43 de ani de la trecerea orașului...

Mai multe articole din aceeasi categorie