duminică, iulie 3, 2022
26.8 C
Craiova

Virgil Popescu anunță că face plângere penală împotriva lui George Simion

Ministrul Energiei a anunțat că i-a făcut plângere penală lui George Simion, pentru agresivitatea pe care liderul AUR a avut-o, față de el, în timpul discursului său din cadrul moțiunii simple din Parlament.

„Îmi pare rău că s-a întâmplat așa ceva. Credeam că liderul AUR, care spune despre el că este o persoană citită și educată, să își aducă aminte măcar de buna creștere, de buna cuviință, de ceea ce îl învață preoții și oamenii de bine. Acest spectacol grotesc, pe care l-a pus în scenă astăzi, la adresa mea nu are cum să aibă ceva pozitiv. Nu voi alimenta ura cu ură! Dar cred că liderul AUR trebuie să fie sancționat pentru ceea ce a făcut astăzi. De aceea anunț că voi depune plângere penală. Cred că ne dorim cu toții o societate civilizată, în care aleșii din Parlament să nu aibă ieșiri cu tentă violentă!”, a mai scris Virgil Popescu.

„Să îmi facă plângere penală! Să mă dea în judecată pentru că l-am făcut hoț!”, a răspuns George Simion, la Antena 3. Atenționat de moderator că nu are voie să folosească astfel de apelative într-o emisiune televizată fără dovezi, Simion a spus „Bine, atunci ministru incompetent am voie să spun, dacă hoț nu mai am voie?”

Premierul, reacție după scandal

Premierul Nicolae Ciucă dezaprobă actul de agresivitate îndreptat împotriva unui membru al Guvernului, în cadrul unei dezbateri în Parlamentul României.

Acest gest reprobabil, care marchează o degradare fără precedent a dialogului politic în cadrul legislativului, se înscrie într-o serie îngrijorătoare de acte de instigare la violență, mult dincolo de limitele liberei exprimări ale unei opinii politice.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă face un apel la decență și responsabilitate, pentru a nu expune public repere de expresie politică total opuse valorilor euro-atlantice pe care România și le-a asumat.

 

 

Ultimele stiri

La mulți ani, Slatina ❗

Televiziunea Euro Oltenia Info a fost alături de slătineni la aniversarea celor 43 de ani de la trecerea orașului...

Mai multe articole din aceeasi categorie