marți, mai 18, 2021
13 C
Craiova

Vlad Voiculescu: „Mi-e teamă pentru oamenii din țara asta”

Vlad Voiculescu, ministrul demis al Sănătății, a făcut primele declarații după ce premierul Florin Cîțu l-a schimbat din funcție.

„Dacă superi prea tare sistemul, nu mai are nevoie de argumente pentru a te elimina.

Aveam experiența din 2016 și totuși am găsit vulnerabilități care sunt înfricoșătoare. Pentru că vorbesc despre neputința coordonării și neputința unui sistem de a-și servi cetățenii. Ai nevoie de timp, de oameni, de procese, de o anumită mentalitate ca să schimbi lucrurile.

Am preluat un minister în colaps. Se vorbește mult despre imagine și comunicare. Sunt foarte importante, pentru că vrem să transmitem adevărul. În același timp, instituții nu se construiesc doar prin imagine. Ci cu echipe, cu oameni buni, cu timp, cu așezare. Problema statului român în continuare rămâne capacitatea extrem de limitată a instituțiilor sale. Am considerat că suntem în Guvern o echipă care vrea să construiască. Cred că am greșit. Când m-am așteptat la o anumită decență din partea multor politicieni sau din partea unei părți a presei cred că am greșit. Am crezut că premierul nu va folosi forța pe care i-am dat-o. Am crezut că am ieșit din epoca epoleților. Cred că și aici m-am înșelat. Mai avem ceva drum până acolo. Dar sunt sigur că acesta este drumul”, a spus în urmă cu scurt timp Vlad Voiculescu.

El a făcut și un scurt bilanț al celor 113 zile cât a fost la conducerea Ministerului Sănătății.

„La fiecare pas, oriunde te uiți în sistemul de Sănătate, găsești oameni puși de un partid sau altul. Am adus la conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate un om bun. Cei din țară de la casele de asigurări sunt puși politic.

Am pus la dispoziția spitalelor bani europeni, pentru ca managerii să vină cu proiecte.

Am demarat înființarea unei agenții pentru a construi spitale. Cu actuala structură din minister nu se poate.

Am demarat proiecte pentru centre de arși.

Am asigurat resurse pentru testarea în școli și în farmacii. Am pregătit ordonanța pentru creșterea tarifului pentru vaccinarea în cabinetele medicilor de familie.

Am eliminat plafonul la norma de hrană din spitale. Ca pacienții să nu mai fie înfometați în spitale.

Am făcut vaccinul antigripal disponibil pentru toată lumea.

Am suplimentat paturile ATI.

Am oprit în Guvern și banii către presă. Nu era oportun să prelungom ceva ce s-a întâmplat anul trecut.

Nu există un singur loc în Sănătate care să nu fie politizat. Nivelul profesional al directorilor DSP nu ne face să fim mândri. În condițiile presiunilor din ultima perioadă – avem nevoie de profesionalism și decență – este imperios necesar ca depolitizarea să continue. Avem nevoie de adevăr. Lucrurile mergeau în direcția corectă”, a mai spus Voiculescu într-un live transmis pe pagina de Facebook a Plus. El i-a transmis și două recomandări premierului Cîțu, acum interimar la Sănătate: cazul Unifarm și raportările deceselor. „Cred că românii trebuie să știe”, a încheiat Vlad Voiculescu, preluând astfel sloganul lui Florin Cîțu.

 

 

 

 

 

Ultimele stiri

Dragnea, trimis în judecată în dosarul privind ceremonia lui Donald Trump

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Liviu Dragnea - pentru două fapte de trafic de influență...

Mai multe articole din aceeasi categorie