duminică, ianuarie 17, 2021
-6.1 C
Craiova

Votul pentru CJ și orașele importante din Oltenia

La alegerile locale de ieri au votat 46,02 la sută dintre cei cu drept de vot, repartizarea fiind de 3.912.348 în mediul urban și 4.508.393 în mediul rural. Toate Consiliile Județene din Oltenia au fost câștigate de candidații PSD.

În județul Olt au votat 58,48 la sută dintre alegători și au decis ca la conducerea Consiliului Județean să rămână Marius Oprescu, de la PSD. Totodată, la Primăria Slatina a fost ales pentru încă un mandat primarul în funcție Emil Moț, tot de la PSD.

„Dragii mei slătineni,

Au fost 4 ani de muncă și urmează încă 4.

Vă mulțumesc! Sunt onorat să vă reprezint în următorii ani, sunt hotărât să înfăptuiesc toate proiectele începute și să pun în practică toate ideile pe care mi le-ați transmis pentru dezvoltarea Slatinei”, a scris Emil Moț pe pagina sa de Facebook.

Contracandidatul său, Liviu Voiculescu de la PNL, și-a exprimat regretul că Slatina va continua să fie un „oraș roșu”.

„Vă mulțumesc acelora care ați mers la vot astăzi și ați fost parte din procesul democratic.

Din păcate, orașul nostru va continua să fie un oraș roșu.

Respectăm votul cetățenilor și vom continua să luptăm pentru Slatina din Consiliul Local. Lupta nu se termină azi. Lupta abia începe. Continuăm.

Miilor de susținători le mulțumesc din suflet și vă promit că nu renunțăm”, a spus Liviu Voiculescu.

PSD câștigă la Balș

O victorie importantă a obținut PSD și în orașul Balș, unde social-democratul Cătălin Rotea, manager al Spitalului Județean de Urgență Slatina, l-a învins pe liberalul Mădălin Ady Teodosescu.

„Vă mulțumesc tuturor celor care duminică ați votat! După o campanie electorală dură și 12 ani de administrație a fricii și terorii, e momentul ca orașul nostru să intre pe drumul normalității.

Balșul merită investiții, proiecte de dezvoltare, siguranță și sănătate în condiții europene. Vă mulțumesc pentru curajul de care ați dat dovadă”, a transmis Cătălin Rotea după numărătoarea paralelă a voturilor.

La Deveselu a fost votat primarul decedat

Locuitorii din comuna Deveselu au votat tot cu PSD, chiar dacă, de două săptămâni, candidatul la primărie era mort.

Ion Aliman a fost răpus de coronavirus la doar 57 de ani. cu toate acestea, a obținut peste 1.000 din cele 1.600 de voturi. În Deveselu se vor organiza alte alegeri.

PSD a câștigat 80 la sută din localități în Olt

Potrivit numărătorii paralele efectuate de social-democrați, aceștia au reușit să se impună în majoritatea localităților din județul Olt.

emil mot

Slatina – Emil Moț;

Balș – Cătălin Rotea;

Brâncoveni – Ion Cheroiu;

Brebeni – Marian Ivan;

Brastavățu – Cici Oprea;

Bobicești – Ilie Chitez;

Deveselu – Ion Aliman, decedat în urmă cu o săptămână din cauza COVID-19;

Corabia – Iulică Oane;

Caracal – Ion Doldurea;

Colonești – Nicolae Stan;

Potcoava – Manuel Enăchioaia;

Piatra-Olt – Nicușor Rada;

Gura Padinii – Gicu Cranță;

Văleni – Ion Șofaru;

Milcov – Marian Dorobanțu;

Stoenești – Alexandru Damian;

Poboru – Iulian Bărăscu;

Grădinari – Mihai Ioana;

Oboga – Tudor Matei;

Făgețelu – Stelian Stoicescu;

Slătioara – Savu Ungureanu;

Stoicănești – Marius Preoteasa;

Șerbănești – Mugurel Preoi;

Valea Mare – George Iancu;

Verguleasa – Valentin Piciu;

Traian – Ilie Crâmu;

PNL

Scornicești – Daniel Tudor;

Drăgănești-Olt – Marian Viorel Tudorică

ALDE

Bârza – Ion Anuța;

Lia Olguța Vasilescu revine la Primăria Craiova

Fostul primar al Craiovei și ministru al Muncii în Guvernul PSD, Lia Olguța Vasilescu, a câștigat primăria Craiovei, în defavoarea candidatului de la PNL și a lui Antonie Solomon, care a s-a clasat pe locul 3.

„Craiovenii au decis cum vor să arate orașul în următorii patru ani.

Cei care au refuzat cu îndărătnicie orice alianță de dreapta și au declarat că ei câștigă singuri, stradă cu stradă, acum culeg roadele atitudinii lor. Sper să nu persiste în aceeași idee și în Consiliul Local și să nu facă alianță cu PSD, așa cum au sugerat la un moment dat.

Le mulțumesc craiovenilor care m-au votat și tuturor celor care au fost alături de mine în această campanie atât de dificilă. Voi rămâne ancorat în problemele orașului și voi căuta să mă implic la fel ca până acum în rezolvarea lor”, a scris candidatul PNl, Nicolae Giugea.

Din numărătoarea paralelă reiese că PSD a câștigat și Consiliul Local dar și Consiliul Județean Dolj.

CJ Mehedinți și primăria Drobeta Turnu Severin continuă cu foștii

Aladin Georgescu a fost reconfirmat în funția de președinte al CJ Mehedinți.

„Mehedințenii au ales: CONTINUĂM ÎMPREUNĂ!

Le mulțumesc tuturor mehedințenilor care mi-au acordat votul pentru un nou mandat în funcția de președinte al Consiliului Județean Mehedinți!

Le mulțumesc și celor care au avut alte opțiuni!

Pentru toți vom continua investițiile pentru dezvoltarea județului Mehedinți!

Vă mulțumesc totodată, pentru încrederea acordată echipelor PSD din județ!

Partidul Social Democrat este în continuare lider in preferințele de vot ale mehedințenilor și a reușit să câștige conducerea a 41 de unități administrativ-teritoriale între care, Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin și Primăriile orașelor Strehaia și Vânju Mare.

Îi felicit pe toți colegii mei, pentru rezultatele obținute atât pentru primării, cât și pentru consiliile locale și consiliul județean!”, a spus Aladin Georgescu.

La rândul său, Marius Screciu, primarul municpiului reședință de județ, a mulțumit și el pentru voturile primite:

„Victoria de astăzi este victoria fiecărui severinean în parte.

Vă mulțumesc tuturor pentru încrederea acordată! Continuăm împreună!”

Gorj: Târgu Jiu, liberal, CJ condus de PSD

Cosmin Popescu de la PSD va conduce pentru încă patru ani Consiliul Județean Gorj. Iar liberalul Marcel Romanescu a câștigat și el un nou mandat de prima la Târgu Jiu.

Vâlcea: Constantin Rădulescu și Mircia Gutău, realeși

Constantin Rădulescu a câştigat alegerile cu un procent de 46,7%, adică aproximativ 74.000 de voturi. El va continua astfel activitatea în fruntea Consiliului Județean Vâlcea. De asemenea, PSD a obţinut şi 15 mandate de consilieri judeţeni la Vâlcea, în timp ce PNL a obţinut 11 mandate.

„Pentru mine, așa cum am spus-o de atâtea ori, o campanie câștigată nu este o victorie. Este asumarea unui parcurs, a unui drum pe care merg alături de oameni, e drumul acela unde, la sfârșit, te întâlnești cu acea sintagmă, despre care am vorbit mereu: BINE FACI, BINE GĂSEȘTI!

Această victorie nu poate fi victoria mea, e victoria oamenilor, a echipei PSD, e a fiecăruia dintre noi, cei care asumă binele mai presus de orice.

Felicitări tuturor candidaților PSD! Felicitări domnului Mircia Gutău, încă o dată primarul Râmnicului! Felicitări contracandidaților mei, dar mai ales mulțumiri oamenilor față de care revin cu promisiunea că, indiferent de preferințele lor politice, vor rămâne întotdeauna pe primul loc!” – a declarat Constantin Rădulescu.

Gutău va conduce primăria cu un consiliu ostil

Pe de cealaltă parte, la Primăria Râmnicu Vâlcea nu au existat dubii: Mircia Gutău a câştigat detaşat încă un mandat de primar, obţinând 16.009 voturi, în timp ce contracandidatul său, liberalul Virgil Pîrvulescu, a obţinut 11.752 de voturi.

La Consiliul Local lucrurile stau invers. PNL a reuşit să obţină 9 mandate de consilieri, în timp ce PSD a obţinut 6 mandate, PER 5 mandate, iar USR 3 mandate.

Mai precizăm că la Horezu a câștigat un nou mandat primarul în funcție Nicolae Sărdărescu, de la PSD.

Ultimele stiri

Zbor direct Craiova – Sharm el Sheikh, cu charter, de Paște

O veste bună pentru cei care vor să petreaca vacanța de Paște în celebra destinație Sharm El Sheikh din...

Mai multe articole din aceeasi categorie